1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. The World Federation of Great Towers võttis Tallinna Teletorni oma liikmeks
The World Federation of Great Towers võttis Tallinna Teletorni oma liikmeks

The World Federation of Great Towers võttis Tallinna Teletorni oma liikmeks

Mainekas The World Federation of Great Towers (Maailma Suurepäraste Tornide Föderatsioon) võttis Tallinna Teletorni ametlikult 1. jaanuarist oma liikmeks.  Föderatsiooni liikmeks saavad tornid peavad olema rahvale avatud, mistõttu üksnes kõrgusest ei piisa. Kõrgeim torn föderatsioonis on Burj Kalifa 828 meetriga, Tallinna Teletorn on 40 liikme seas 314 meetriga kõrguselt 19. ning ühtlasi Põhja-Euroopa kõrgeim avatud hoone.

„Mul on kõikide liikmete nimel rõõm tervitada The World Federation of Great Towersi 40. liiget – Tallinna Teletorni,“ sõnas WFGT tegevjuht Daniel Thomas. „Tallinna Teletorni, Eesti kõrgeima hoone lisandumine meie hulka näitab, et torni meeskond on teinud head tööd. Kõik meie liikmed peavad vastama WFGT seatud tehnilistele tingimustele ning lisaks sellele pakkuma maailmatasemel külastuskogemust, mida on saanud nautida kõik meie 40 miljonit külastajat.“

„See, et Teletorni tunnustatakse maailmas võrdselt teiste kuulsate tornidega, on meile suur au,“ lausus Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu.

Head Uudised GoodNews