1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tiigri Tegija kandidaate saab esitada 20. jaanuarini
Tiigri Tegija kandidaate saab esitada 20. jaanuarini

Tiigri Tegija kandidaate saab esitada 20. jaanuarini

Tiigrihüppe Sihtasutus ootab 20. jaanuarini ettepanekuid, milline kool ja õpetaja pärjata Tiigri Tegijaks nüüdisaegsete tehnoloogiate rakendamise eest õppetöös. Veebruari keskel pidulikult üle antava tiitliga kaasneb võitjale koolile auhinnaraha 10 000 eurot tehnoloogiavahendite soetamiseks ning õpetajale 2 000 eurot enesetäienduseks mõnes välisriigis.

Tiigrihüppe Sihtasutuse juhataja Enel Mägi kutsub kõiki omavalitsusi ja koole üles oma kandidaate esitama: “Selle konkursi puhul on võrdne võimalus nii pealinna suurel keskkoolil kui mõnekümne õpilasega pisikesel maakoolil. Loeb eelkõige see, millise innu ja pühendumisega on kool otsustanud oma õpilastele pakkuda vajalikke oskusi tänapäeva tehnoloogiga toimetulekuks ning muutnud tavapärased koolitunnid noortele seeläbi palju põnevamaks,” lausus Mägi.

Tiigri Tegija nime kandvale tiitlile saavad kandideerida kõik Eesti üldhariduskoolid ja õpetajad, kes on aktiivselt osalenud sihtasutuse projektides ja koolitustes. Kandidaatide hindamisel võetakse arvesse nende tehnoloogia-alaseid arendusprojekte ning koolist väljapoole suunatud sellesisulisi tegevusi. Tublima kooli ja õpetaja selgitamiseks küsitakse ka õpilaste, lapsevanemate ja koolitöötajate arvamust.

Enel Mägi sõnul ei leia Eestis naljalt kooli või õpetajat, kes ei oleks mingil viisil Tiigrihüppe Sihtasutuse koolituste ja projektidega seotud. “16 tegevusaasta jooksul oleme toetanud koolide IT projekte kokku enam kui 19 miljoni euroga. Igal aastal osaleb sihtasutuse korraldatud koolitustel ligi 5000 inimest. Olgu selleks siis targalt internetis käitumise koolitused või arvuti teel juhitavad freespingid ja robootikakomplektid – meie eesmärgiks on olla nõu ja jõuga toeks noortes loodus- ja tehnoloogiaainete vastu huvi tekitamisel,” ütles sihtasutuse juhataja.

2012. aastal pälvisid Tiigri Tegija tiitli Valga õpetaja Eva Tšepurko ning vaid 59 õpilasega väike, kuid tubli Konguta põhikool Tartumaalt. Mullu kandideeris parima tehnoloogia rakendaja kooli nimetusele 18 õppeasutust ning mitukümmend õpetajat. Ettepanekuid Tiigri Tegija kandidaatide kohta kooli ja õpetaja kategoorias saab esitada kuni 20. jaanuarini ning seda saavad teha nii koolid ise kui omavalitsused ja teised koolipidajad. Konkursil osalemise avalduse ja põhjalikuma info kandideerimistingimuste kohta leiab Tiigrihüppe Sihtasutuse veebilehelt http://www.tiigrihype.ee/et/tiigri-tegija

Head Uudised GoodNews