1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tipptegijatest žürii selgitab välja Eesti kõige talendikamad noored
Tipptegijatest žürii selgitab välja Eesti kõige talendikamad noored

Tipptegijatest žürii selgitab välja Eesti kõige talendikamad noored

Aigar VaiguTänavu seitsmendat korda toimuval stipendiumikonkursil Tulevikutalent 2017 jagatakse tiitleid neljas valdkonnas 12 talendikale noorele. Tulevikutalendid valib välja tipptegijatest žürii, kuhu kuuluvad Gerli Padar, Aigar Vaigu, Darja Saar ja Tiit Sokk.

Žüriiliikmed ootavad 5.-12. klassi õpilaste taotlusi konkursile hiljemalt 15. mail kategooriates kultuur, sport, ettevõtlikkus ja teadus. Žürii valib igast kategooriast välja esikolmiku, keda tunnustatakse kuni 1500-eurose stipendiumiga.

Kultuuritalendi kategooria taotlusi hindav laulja ja näitleja Gerli Padar leiab, et ainult andest talendiks saamiseks ei piisa. “Talendiks sirguvad need, kes on valmis oma valitud alal palju vaeva nägema. Kui noor on oma valitud alal hea, teeb oma asja südamega ja on sihikindel, siis ta juba märkamata ei jää,” tõdeb Padar. “Seetõttu otsingi konkursil kultuuritalendi kandidaate hinnates just selliseid noori, kes julgevad olla originaalsed ja näitavad välja suurt arenemissoovi,” räägib eesseisvast valikuprotsessist Padar.

Gerli Padar

Noori teadustalente asub hindama saatesarja “Rakett 69” saatejuht ja kohtunik Aigar Vaigu, kelle sõnul on kõigis inimestes mingil määral andekust. “Oluline on esmalt oma anne üles leida ja seejärel selle kallal tööd teha, sest talendiks kasvamine nõuab palju töökust ja pühendumust. Lõpuks on suhtumine see, mis määrab, kas oskame annet ka  oma unistuste täitmiseks kasutada,” sõnab populaarse teadussaate juht. “Meie tuleviku säravaimateks tähtedeks on kindlasti need noored, kel on soov panustada inimkonna arengusse oma tehnilise taibu, analüüsivõime ja töökusega. Ootan sel aastal rohket noorte teadustalentide osavõttu,” räägib igapäevaselt teadustööga tegelev Vaigu.

Ettevõtlikkustalente hindab ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse edendaja Darja Saar. Sporditalentide seast valib tugevaimad välja olümpiavõitjast korvpallitreener Tiit Sokk.

Tulevikutalent 2017 on Maxima Eesti poolt ellukutsutud stipendiumikonkurss, mille eesmärk on aidata talendikaid 5.-12. klasside õpilasi nende unistustele lähemale. Konkursile saab kandideerida kodulehel www.tulevikutalent.ee hiljemalt 15. mail.

Head Uudised GoodNews