1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TÕELINE RIKKUS ON LASTERIKKUS! Eesti Lasterikaste Perede Liit sai 20-aastaseks
TÕELINE RIKKUS ON LASTERIKKUS! Eesti Lasterikaste Perede Liit sai 20-aastaseks

TÕELINE RIKKUS ON LASTERIKKUS! Eesti Lasterikaste Perede Liit sai 20-aastaseks

head uudised“Lasterikkus – tõeline rikkus”, just selle moto järgi on juba paarkümmend aastat Eesti lasterikkaid peresid toetanud liit, mis tähistas täna Pärnu Endla teatris oma juubelit.

Eesti Lasterikaste Perede Liit (ELPL) loodi 1996. aastal eesmärgiga väärtustada lasterikkaid peresid ning kaitsta nende huve. “Peame oluliseks, et saame oma tegevuse abil täna kaasa aidata 1542 nelja ja enama lapsega pere heaolu parandamisele,” ütles Aage Õunap, Eesti Lasterikaste Perede Liidu president.

Läbi aegade on liidu tegevus mõjutanud ligi 4000 suurperekonda ning osaletud on mitmete õigusaktide väljatöötamises. Näiteks on ELPLil olnud märkimisväärne roll meetme “kodutoetus lasterikastele peredele” elluviimisel koostöös riigiga. Meetme raames said aastatel 2008-2015 toetust 2290 lasterikast pere summas 20,4 miljonit eurot. Neis peredes kasvab kokku 11 090 last.

head uudised2

Lisaks on Eesti Lasterikaste Perede Liit igal aastal toetanud 900 lapse huvitegevust, kompenseerides nende ringitasu. “Sageli oleme olnud vahelüli heategija ja abivajaja vahel, aidates erinevad osapooled omavahel kokku viia,” toob Õunap välja, miks on liidu tegevus oluline.

head uudised3

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ütles tänasel ELPLi tänuüritusel, et suurpered on ühiskonnale eeskujuks ning lasterikkust tuleb väärtustada ja tunnustada. “Uuringud näitavad, et meie naised ja mehed unistavad perest, kus on rohkem kui kaks last. Ometi on enamuses Eesti peredes lapsi poole vähem. Meie ülesandeks on julgustada inimesi oma unistusi ellu viima – siis kasvab ka eesti rahvas suuremaks,” rääkis Tsahkna.

Margus Tsahkna

Minister lisas, et oluline on tunnustada ja toetada suurperede eesotsas olevaid emasid ja isasid. “Tublide emade kõrval on tegelikult väga oluline roll isadel. Meeste panust tuleb senisest oluliselt rohkem tunnustada,” lisas Tsahkna.

head uudised4

Tänane juubelisünnipäev toimus Pärnus põhjusega – just siin asutati 20 aastat tagasi ELPL. Ligi 600 külalist: liikmed ja töötajad, toetajad ja sõbrad, kogunesid täna Endla teatrisse, et koos meisterdada sel puhul Eesti suurim küpsisetort, mis sisaldas 7776 küpsist ja 70 kg piimatooteid ning mis peo lõpus ühiselt ära söödi. Lisaks  vaadati etendust “Peeter Paan”. Päev lõppes Tervise Paradiisi veekeskuse ühiskülastusega.

VAATA GALERIID!
Fotod: Tõnis Tuuder

Head Uudised GoodNews