1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TOETA HOOANDJAS! Mitmike kokkutuleku korraldajad ootavad tuge toreda ürituse tarvis
TOETA HOOANDJAS! Mitmike kokkutuleku korraldajad ootavad tuge toreda ürituse tarvis

TOETA HOOANDJAS! Mitmike kokkutuleku korraldajad ootavad tuge toreda ürituse tarvis

Ühisrahastusplatvormis Hooandja ootab tuge üks ilus projekt — Mitmike kokkutulek 2017. Kokkutuleku mõte sündis aktiivsete emade loodud Facebooki grupist Mitmikud, mille liikmed soovisid kohtuda ja kogemusi jagada ka päriselus. Tänaseks on grupis liikmeid ligi 1200.

Kokkutulekut korraldavad hakkajad Eesti naised, kel endal just täpselt sellised keskmised mitmikepered, kus kasvamas kaksikud ja nende õed-vennad. Kuni möödunud aastani said nad korraldamisega hakkama suure entusiasmi ja lapsesõbralike ettevõtete toodete abiga, ürituse kasvades tulid appi lahked hooandjad. Sel aastal on neil suur südamesoov pakkuda veelgi sisukamat, vajalikumat ja motiveerivamat üritust kogu perele. Selleks loodi ka MTÜ Eesti Mitmikud.

12. augustil 2017 toimub Tallinna Loomaaias kuues üle-Eestiline mitmike kokkutulek, kuhu oodatakse kõiki kaksikuid ja kolmikuid koos peredega. Eelmisel aastal kasvas osalejate arv prognoositud 60-lt hüppeliselt 130 pereni. Seekordsele kokkutulekule oodatakse ligikaudu 180 peret, kus kasvamas mitmikud. Keegi ei ole korraldajate arvates liiga noor ega vana, et tulla!

Esmakordselt ootavad väikeseid ja suuri ees sisukad õpitoad ja koolitused, mis keskenduvad seekord nii füüsilisele kui vaimsele tervisele, lisaks tutvustavad loomaaia giidid huvilistele põnevaid loomaaiaasukaid. Toimub ka traditsiooniline ühispiknik ning võetakse taas vastu keerukas väljakutse mahutada kõik osalejad ühisele pildile. Sel aastal soovivad korraldaja pakkuda kokkutulekul veelgi enam põnevaid tegevusi ja üllatusi.

“Vahel tundub, et näed topelt säravaid silmi ja krutskeid täis päid – nii see elu mitmikel käib! Algusest peale jagub mitmekordselt nii hoolt kui armastust, aga üks on kindel – igav ei hakka kunagi ja tegevust jagub alati! Igas päevas leidub kuhjaga rõõme ja näpuotsaga muresid, mille kohta oskavad kogemusi jagada just teised mitmike vanemad.

Mitmike peredes kasvab keskmiselt kolm last – kaksikud või kolmikud ja nende õed-vennad. Oleme oma unikaalse kogemustepagasiga kui väike salaselts, kes üksteist toetab ja julgustab, sest teiste kogemustest leiame palju äratundmisrõõmu. Meie suureks sooviks on korraldada Eesti mitmikeperedele üks tõeliselt meeldejääv päev täis lusti ja uusi teadmisi, kus osalejad saavad jagada oma praktikaid. Sinu abiga saame Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva kingituseks luua Eesti rekordi väärilise ürituse!” kirjutab MTÜ Eesti Mitmikud rahvas oma pöördumises.

Kui kokku saadakse 1200 eurot, saab kutsuda fotograafid, kes jäädustavad ja jagavad emotsioone nii osalejatele kui vajadusel avalikkusele ning kaetakse ka olulisi korralduslikke kulutusi. Kui summa ulatub 2200 euroni, saab iga osalev pere praktilise kingituse ning korraldatakse ka lisategevusi lastele.

Rohkem infot ürituse kohta leiab Facebooki grupist Mitmikud ja Eesti Mitmike kodulehelt. Projekti toetatakse 23. juulil ainult juhul, kui ta kogub terve eesmärgiks seatud summa. Hetkel on 68 toetajat annetanud 1032 eurot ja 11 senti. Projektile saab hoogu anda SIIT!

Vaata üleskutset!

Head Uudised GoodNews