1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Toimub Euroopa väikeloomaarstide aastakongress
Toimub Euroopa väikeloomaarstide aastakongress

Toimub Euroopa väikeloomaarstide aastakongress

Foto: Pixabay

13.-16. juunil koguneb Tallinnasse 1200 väikeloomaarsti, et võtta osa iga-aastasest üle-Euroopalisest väikeloomaarstide kongressist “24. FECAVA Eurocongress”. FECAVA on Euroopa väikeloomaarstide kohalikke assotsiatsioone koondav föderatsioon, kelle korraldatava kongressi eesmärgiks on jagada omavahel uusi erialaseid teadmisi ning arendada veterinaaria valdkonda läbi erinevate FECAVA töörühmade, et arutleda kogu maailmas aktuaalsetel teemadel, näiteks vastustundlik lemmikloomade aretamine, antibiootikumide kasutamine veterinaarias ja lemmikloomade kiibistamine/registreerimine.

Kultuurikatlas toimuval kongressil kaetakse erinevaid veterinaaria-alaseid teemasid, mille hulgast tõstaksime eriliselt esile lemmikloomade käitumisega seotud sessiooni. Neli päeva vältava kongressi raames toimub 4 töötuba ning 16 erialasessiooni. Igal kongressipäeval on üks sessioon sünkroontõlgitud inglise-vene-inglise keelesuunal. Lisaks põhiprogrammile on tulemas ka väga sisutihe päev loomaarstide abilistele. Osalejaid on üritusele oodata 1200, kokku 40 riigist üle maailma.

Ürituse Eestipoolne eestvedaja on Eesti Väikeloomaarstide Selts, keda FECAVA keskorganisatsiooni jures esindab Seltsi president Ingrid Hang. Euroopas roteeruva kongressi korraldusõigus on Eestile antud tänu Eesti aktiivsele liikmestaatusele FECAVA juures mitme aasta vältel. “FECAVA Eurocongressi toimumine Eestis annab hea võimaluse näidata Eesti veterinaarmeditsiini kõrget taset ja kohalike spetsialistide professionaalsust,” leiab Ingrid Hang. Samuti on see hea võimalus Eestit ulatuslikumalt tutvustada. Läbi erinevate meediakajastuste ja infovahetuse jõuab Tallinnas toimuv ligi 100 000 väikeloomaarstini üle maailma.

FECAVA Eurocongressi toimumine Eestis annab hea võimaluse näidata Eesti veterinaarmeditsiini kõrget taset ja kohalike spetsialistide professionaalsust.

Eesti Väikeloomaarstide Seltsi konverentsikorraldaja Publicon PCO esindaja Liis Käosaare sõnul konkureeris Eesti FECAVA 2018 sihtkohana Portugali ja Venemaaga. Lisaks seltsi aktiivsele liikmestaatusele mängis Käosaare sõnul kindlasti rolli ka korraldusfirma ja seltsi juhatuse tihedas koostöös valminud põhjalik taotlus, mida esitleti otsustuskomisjonile Eesti rahvarõivais ja Eesti eripärasid tutvustavate meenete ja maiustuste saatel. Käosaare sõnul oleks seejuures vale arvata, et korraldusõigust antakse maiustuste või eristuvate rõivaste eest. “Korraldusõiguse taotlemise põhjalikkus ja läbimõeldus on aga kindlasti see, millesse on vaja panustada, sest see näitab otsustuskomisjonile taotleja meeskonna tugevust, töötahet ja kvaliteedieesmärke, mis on sellise suurusega ürituse elluviimisel vältimatult vajalik”, leiab Liis Käosaar.

Esiletõstmist väärib kongressi raames toimuv loomaarstide ühislaulmine, mis toimub Tallinna Linnahalli treppidel 15. juunil kell 8:30. Üldlevinud “Sepapoiste” viisile on loodud laulusõnad, mis käsitlevad lemmikloomade kiibistamise ja registreerimise tähtsust. Ingrid Hang arvab, et “loomaarstid saavad palju teha, et rõhutada loomade kiibistamise tähtsust ja olulisust, ühislaulmine aitab sellele palju kaasa”.

Loomaarstid saavad palju teha, et rõhutada loomade kiibistamise tähtsust ja olulisust.

Samuti toimub 15. juunil Eesti toodete minimess, kus kongressil osalejad saavad endale erinevaid Eesti tooteid kaasa osta.

Kongressi ametlik avamine leiab aset Kultuurikatlas neljapäeval, 14. juunil kell 18:15. Kongressi avab Eesti Väikeloomaarstide Seltsi president Ingrid Hang koos FECAVA presidendi Wolfgang Dohne-ga.

Head Uudised GoodNews