1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Toimub liikumisõpetajate suvekool
Toimub liikumisõpetajate suvekool

Toimub liikumisõpetajate suvekool

LIISU 2018 suvekooli avamine
Fotod: Eiliki Pukk

Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile koostöös õpetajatega korraldavad sel nädalal, 19.-20. juunil liikumisõpetajate suvekooli (LIISU) 2018, millest võtab osa ligi 70 õpetajat koolidest ja lasteaedadest üle Eesti.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi sõnul on LIISUst saanud liikumisõpetajate seas oodatud iga-aastane üritus. „Kohad täituvad väga kiiresti ning õpetajate tagasiside näitab, et koolitusel saadud ideid rakendatakse aktiivselt ja uued tegevused on laste poolt huviga vastu võetud. LIISU suvekooli eripära ongi see, et siin saavad õpetajad uusi ideid teistelt oma valdkonna spetsialistidelt, kes räägivad nendega sama keelt, ning teoreetiliste loengute asemel saab kohapeal kõike praktiliselt katsetada. Olulisel kohal on ka osalejate omavaheline ideedevahetus ehk populaarne erialane nö ideede turg, kus õpetajad jagavad oma kogemusi mängudest ja harjutustest, mida nad oma koolides ja lasteaedes ise välja mõelnud ning kasutanud,“ rääkis Lusmägi.

Suvekooli mõttetalgute ja ideevahetuse tulemusel pannakse korraldajate kokku poolt õppematerjal – LIISU kogumik, mida saavad kasutada kõik Eesti koolid.

Teisipäeval ja kolmapäeval Pärnumaal Jõulumäe Tervisespordikeskuses toimuval koolitusel saavad õpetajad ülevaate teiste seas sellistest liikumisvõimalustest nagu laulumängud ja pärimustantsud, laste jooga, liikumismängud käsipalli ja käimiskeppidega, matkamängud ja palju muud. Samuti kuuluvad kavasse füsioteraapia, lihashoolduse ja rullmassaaži töötoad ning käsitletakse ka liikumisõpetaja elukestva hea kehalise vormi hoidmist. LIISU lektoriteks on “säde-õpetajad”, kes jagavad kursuslastega oma parimaid praktikaid.

LIISU-l kolmandat korda osalev Nõlvaku lasteaia ja EBS Gümnaasiumi liikumisõpetaja Meelis Mäekalle sõnul saab suvekoolist koolitöös kasutamiseks alati midagi uut ja huvitavat. „Olen tundides kasutanud koolituselt saadud ideid ja materjale. Näiteks õuesõppe tundides – ronimismängudes, takistuste ületamisel ja kullimängude käigus tutvustanud värve, autosid, numbreid ja tähti. Kuna olen ise maadlustaustaga, siis siseruumides kasutan mänge ja tegevusi, kus vahelduvad roomamine, enda keha raskusega harjutused ja osavus. Mudilased on väga toredad ja alati huviga asja juures ning pingile istuma jääda ei taha keegi,“ rääkis Mäekalle.

Liikumisõpetajate suvekooli avas kahekordne olümpiahõbe ja Eesti Olümpiakomitee liige Jüri Jaanson. Koolitusel osaleb ligi 70 õpetajat: kehalise kasvatuse ja algklasside klassiõpetajad, koolieelsete lasteasutuste õpetajad ning treenerid.

LIISU koolitussarja korraldavad alates 2016. aastast Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile koostöös õpetajatega. Suvekooli aitavad korraldada 12 õpetajatest vabatahtlikku. Koolituse korraldustoimkonda kuuluvad õpetajad Anna Sõõrd, Kai Randrüüt ja Pille Juus.

Loe rohkem infot SIIT!

Head Uudised GoodNews