1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. TOP 5! Vaata, millised on eestlaste lemmikud suvelilled!
TOP 5! Vaata, millised on eestlaste lemmikud suvelilled!

TOP 5! Vaata, millised on eestlaste lemmikud suvelilled!

Sulgnelk

Ööpäevane keskmine temperatuur on väga lähedal sellele numbrile, mis lubaks kevadlilled südamevaluta mulda pista. Aianduskaupade veebikaubamaja Bakker pani ritta selle kevade müüduimad suvelilled.

Sulgnelk – Sulgnelgid on taas moes. Erivärvilised õied sobivad hästi kokku hallikasroheliste lehtedega. Taimi võib kasvatada ka terrassil või rõdul. Õied pakuvad silmailu maist septembrini.

Trompetliilia

Trompetliilia – Liilia on nii kena aialill kui ka vastupidav lõikelill. Valged õied ja kollased tolmukad tulevad erkroheliste lehtede taustal väga hästi esile. Kasvab hästi peenral, aga ka lillepotis. Sibulad tuleks maha panna aprillis-mais ning kasvukohana eelistada päikesepaistelist kasvukohta. Sibulad võivad samale kasvukohale jääda mitmeks aastaks. Kas tead, et liilia on rahu sümbol ning neid on umbes 110 erinevat sorti?

Suvenartsiss "Erlicheer"

Suvenartsiss “Erlicheer” – Viimase aja aiandusmaailma uuenduseks on suvel õitsevad nartsissid, nagu ka “Erlicheer”. Suvenartsisside sibulad pannakse maha kevadel ning umbes kaheksa nädalat hiljem on võimalik imetleda esimesi õisi. Võib ka potti istutada, et nartsisside ilu rõdul või terrassil nautida. Iga varre tipus on 9-12 meeldiva lõhnaga õit. Suvenartsissid sobivad hästi ka lõikelilleks.

Täidisõieline freesia

Täidisõieline freesia – See sibullille sort õitseb väga rikkalikult. Ühest maha pandud sibulast kasvab reeglina kaks vart, iga varre otsas on 8-10 õit. Täidisõieline freesia on meeldiva lõhnaga ning hinnatud lõikelill, kuid külmaõrn, sellepärast tuleb sügisel sibulad üles kaevata.

Gladiool

Gladiool (kollektsioon) – Suureõieline ja rikkalikult õitsev kollektsioon sisaldab nelja eri sorti gladioole: “Zizanie”, “Rhapsody in Blue”, “Peter Pears”, “Black Jack”. Gladioolid on ka hinnatud lõikelilled. Kõige pikemalt saad lillest rõõmu tunda siis, kui lõikad varre esimese punga puhkedes. Parim aeg lõikamiseks on varahommikul. Aseta lõigatud varred leigesse vette, millesse on lisatud lõikelillede toitaineid.

Tugeva õievarrega gladiool sobib ka lilleseadetesse.

Head Uudised GoodNews