1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TTK hakkab taas koolitama Ukraina terapeute
TTK hakkab taas koolitama Ukraina terapeute

TTK hakkab taas koolitama Ukraina terapeute

Täna allkirjastati koostöölepe, millega alustatakse Ukraina tegevusterapeutide koolitamisega Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis (TTK).

Kolmepoolsele koostöölepingule kirjutasid alla TTK rektor Ülle Ernits, Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) juhatuse esimees Ralf Allikvee ja Ukraina Riikliku Ülikooli kehalise kasvatuse ja spordi valdkonna rektor Jevgeni Imas. Koostööleppe peamine eesmärk on anda Ukraina ülikooli tegevusterapeudi õppekava õppejõududele täiendavaid teadmisi kohaliku õppekava arendamiseks ja kaasaegse õpikeskkonna loomiseks.

Ernitsa sõnul on koostöös ITK-ga ka varasemalt Ukraina tervishoiutöötajaid koolitatud. “Eesti tegevusteraapia õpe sai alguse Rootsi kolleegide toel. Nüüd toetame koostöös haiglaga Ukraina tegevusteraapia arengut. Meie jaoks on tegemist arenguvõimalusega, enda proovile paneku võimalusega ja mis kõige olulisem: saame teha inimeste jaoks midagi head,” lisas rektor.

Projektis, mis kestab aprillist juunini, osalevad kuus Ukraina ülikooli tegevusterapeuti, kes hakkavad õppima kombineeritud õppimismeetodi alusel: teoreetilised tunnid toimuvad e-õppes, kontakttunnid TTK-s erinevate seminaride, simulatsioonide ja praktikumide vormis ning kliiniline praktika ITK-s.

Allikvee rõhutab samuti projekti vajalikkust: “Meie jaoks on oluline usaldusväärne koostöö TTK-ga, mis on andnud tervishoiutöötajate kvaliteetse ettevalmistuse. Nüüd oleme valmis panustama ka Eestist välja. ITK on teinud koostööd NATO / NSPA-ga eeskätt Ukraina taastusravi arendamises ning kolmepoolne koostöölepe on loogiline samm edasi. Nii saame veelgi tõhusamalt toetada Ukraina tänapäevase taastusravi arengut: ITK praktilise poole pealt ja TTK teoreetiliste teadmistega.“

Head Uudised GoodNews