1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUBLID NOORED! Õpilasfirmad panid Telliskivis kaheks nädalaks püsti oma pop-up poe, kust leiab kodumaist noorte toodangut
TUBLID NOORED! Õpilasfirmad panid Telliskivis kaheks nädalaks püsti oma pop-up poe, kust leiab kodumaist noorte toodangut

TUBLID NOORED! Õpilasfirmad panid Telliskivis kaheks nädalaks püsti oma pop-up poe, kust leiab kodumaist noorte toodangut

Tänasest on Telliskivi Loomelinnakus kuni juuli lõpuni avatud õpilasfirmade pop-up pood. Poes esindatud 16 õpilasfirma tootevalikust leiab nii disainitooteid kui praktilisi tarbeesemeid.

Noored panevad rõhku taaskasutusele ja keskkonnasõbralikkusele

Esmakordselt avatud õpilasfirmade pop-up poest leiavad huvilised näiteks disainiga riideesemeid, ehteid ja aksessuaare, taimeteid ning käsitööseepe. Kõikide toode juures on suur rõhk just taaskasutusel ning keskkonnasõbralikkusel. Kokku on oma kauba välja pannud 16 õpilasfirmat. Kaasa arvatud ka selle aasta parim minifirma, mis valmistab lennukitööstuse jääkidest aksessuaare ning aasta parim õpilasfirma EHA, mis toodab juhtmevabu disainlampe.

Õpilasfirma EHA on juba järgmisel nädalal Eestit esindamas ka Euroopa parima õpilasfirma võistlusel, mis sellel aastal toimub täielikult interneti vahendusel. Praegu käivad EHA liikmed nädalas lausa mitu korda koos, et juhendaja abiga viimsete detailideni läbi mõelda ja harjutada oma esinemine.

Pood pakub noortele võimaluse suvevaheaega sisustada

Õpilasfirmade programmi juhtiva JA Eesti tegevjuht Kersti Loori sõnul Telliskivi Loomelinnakus avatud pop-up pood väga hea võimalus tulla õpilasfirmadel veelgi lähemale tavaklientidele, kes ehk muidu ei satu õpilasfirmade laatadele kaubanduskeskustes või õpilasfirmade e-poodi. „Me oleme väga rõõmsad, et Telliskivi Loomelinnak pakub õpilasfirmadele müügivõimalust ning kogemust luua päris enda pood. Õpilasfirmadele on see pärast keerulist pandeemiaaega suureks toeks ja heaks võimaluseks,” märkis Loor.

Pop-up poes on müüjateks vahelduvalt erinevate õpilasfirmade esindajad ise. Õpilasfirma SEEPS finantsjuht Mikk Oliver Kõiv lausus, et soovisid kaaslastega saada juba varem müügikogemist ka väljaspool laatu. “Pop-up poes tegutsemine on väga atraktiivne ja äge. Samuti tundub see ideaalne viis, kuidas oma suvevaheaega sisukalt sisustada,” lausus Kõiv.

Õpilasfirmade pop-up pood Telliskivi Loomelinnakus on avatud kuni 31. juulini esmaspäevast-reedeni kell 11-18 ning nädalavahetusel kell 11-17.

Õpilasfirmad, kelle tooteid pop-up poest leida saab:

ÕF SNÆKK – Efektiivse inimese toit – on tuubi pakendatud toitev ning tervislik vahepala
ÕF EHA – Puidust juhtmevaba laualamp
ÕF SEEPS – Kristallidega seebid
ÕF Natuna – Uuskasutatud riided
ÕF Laenke – Kaelapael/kaelapaelaga telefonikate
MF AirCraft – Taaskasutatud lennukiosadest ja aegunud turvavarustusest aksessuaarid
ÕF Cinto – Magnetkinnitusega püksirihm
ÕF Wabarn – Käsitsi korjatud taimetee
ÕF The Abyss Design – Disainiga riide- ja meeneesemed
ÕF AkuPANK – Kaarditasku-akupank
ÕF Pulbrimeistrid – Popkornimaitseaine
ÕF TRISEEP – Käsitööseep
ÕF Homme – Missiooniga ehteid, mis on mere poolt lihvitud ajupuust ja mereklaasist ning, mis juhatavad inimesed loodusesse.
ÕF VLVR – Riidest õlakotid, T-särgid
ÕF wesi – Joogipudel
ÕF Glasiir – Kristallvaigust ja puidust kaelaripats

Eesti õpilasfirmasid koondavat e-poodi saad vaadata siit.

Õpilasfirma on Junior Achievementi ettevõtlusõppe programm, mis on kasutusel 42 Euroopa riigis. Eestis õpib JA programmide alusel ettevõtlusharidust aastas rohkem kui 13 000 õpilast enam kui 220 koolis algklassidest gümnaasiumini. JA Eesti organisatsioon oma 28 tegutsemisaastaga on suurim ja vanim ettevõtlushariduse pakkuja Eesti koolides.

Head Uudised GoodNews