1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tudengijazz algab 18.märtsil!
Tudengijazz algab 18.märtsil!

Tudengijazz algab 18.märtsil!

Tudengijazz 2014
Foto: Mats Õun

Tudengijazz 2014 toimub 18.-22. märtsil Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Narvas. Kokku leiab aset üle kahekümne jazzmuusika kontserdi ning üles astub üle 50 artisti Eestist, Soomest ja Rootsist.

Festival stardib 18. märtsil Viljandis kohvikus Fellin ja seejärel toimuvad kontserdid 19. märtsil Narva Jazz Clubis ning 20. märtsil Tartu Jazz Clubis. Viimasel kahel päeval on jazzirütme võimalik nautida Tallinnas – 21. märtsil Sinilinnus, teatris NO99 ja Philly Joe’s Jazz Clubis ning 22. märtsil kohvikus Wabadus.

Erilist tähelepanu väärib 21. märtsil toimuv kontsertõhtu, kus Sinilinnus algusega kell 18.00 ja teatris NO99 algusega kell 22.00 toimub kokku üheksa kontserti.

Tänavusel Tudengijazzil astuvad üles: Maimztet Elleri koolist, M.A.G ja Abraham’s Café Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast, Harri Heinsoo Trio ja Maria Gertsjak Bänd Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiast, Connection Band Elleri koolist ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast, Narva Jazz Band Narva Muusikakoolist, Late Skippers ja JazzIn Sisters Otsa koolist, Mental Floss Saue Muusikakoolist, Septet Roulette Göteborgi Akadeemiast (Rootsi) ja Jarno Tikka Trio Sibeliuse Akadeemiast (Soome).

Tudengijazz, mis on toimunud juba enam kui 30 aastat, on olnud kasvulavaks paljudele Eesti jazzi suurkujudele. Festivalilt on tuule tiibadesse saanud näiteks Jaak Sooäär, Tanel Ruben, Oleg Pissarenko, Villu Veski, Kadri Voorand, Raul Sööt, Raivo Tafenau, Virgo Sillamaa, Siim Aimla, Sofia Rubina, Joel Remmel ja paljud teised. Tudengijazz annab võimaluse noortele jazzmuusikutele tutvustada põnevaid projekte ja uut originaalloomingut. Festivali eesmärgiks on tutvustada publikule noort Eesti talenti ning arendada ja edendada improvisatsioonilise- ja rütmimuusika viljelemist Eestis.

Head Uudised GoodNews