1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTA ÕPETAJAT I Avatud on maakondlik konkurss Järvamaa parimate õpetajate tunnustamiseks
TUNNUSTA ÕPETAJAT I Avatud on maakondlik konkurss Järvamaa parimate õpetajate tunnustamiseks

TUNNUSTA ÕPETAJAT I Avatud on maakondlik konkurss Järvamaa parimate õpetajate tunnustamiseks

Järvamaa omavalitsuste liit annab parimate õpetajate tunnustamiseks välja kolm preemiat: aasta õpetaja, noore õpetaja ning klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemia. Taotluste esitamise tähtaeg on 15. juuni kell 15:00, vahendas Kesk-Eesti Tre Raadio.

Konkurss on kolmele preemialiigile:

Aasta õpetaja preemia – preemia antakse pidevalt hästi töötanud ning eelmisel õppeaastal eriliselt silma paistnud ja häid töötulemusi saavutanud õpetajale, kes töötab Järvamaal üldhariduskoolis, kutseõppeasutuses, täiskasvanute koolitusasutuses või huvikoolis, kes on pälvinud oma õpilaste, lastevanemate, kolleegide ja üldsuse lugupidamise ning kelle õpilased on saavutanud häid tulemusi õppetöös, esinenud hästi maakondlikel/ vabariiklikel / rahvusvahelistel konkurssidel, ülevaatustel, olümpiaadidel jne.

Noore õpetaja preemia – preemia antakse noorele õpetajale vanuses kuni 30 eluaastat (k.a), kes on üles näidanud väga häid töötulemusi ning pälvinud oma õpilaste, lastevanemate, kolleegide ja üldsuse lugupidamise. Arvestatakse tema panust haridus- ja kultuurielu edendamisel oma piirkonnas ja/või kogu maakonnas.

Klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemia –  preemia antakse koolieelse lasteasutuse õpetajale või klassiõpetajale, kes on koolieelses lasteasutuses või koolis loonud parimad tingimused laste kasvatamiseks ja arenemiseks, saavutanud suurepärase kontakti laste ja lastevanematega ning pälvinud lastevanemate, kolleegide ja üldsuse lugupidamise. Kolleegid peavad kõrgelt hindama tema töö tulemusi laste edasise edukuse näol. Ta peab olema nii õppekasvatuslikult kui ka ühiskondlikult aktiivne, andnud panuse haridus- ja kultuurielu edendamisse oma koolis ja piirkonnas.

Järvamaa hariduspreemia on asutatud 1998. aastal ja seda antakse laureaatidele üle igal sügisel enne õpetajatepäeva. Preemia eesmärk on tähtsustada ja teadvustada õpetaja rolli, tunnustada ja tutvustada üldsusele kooli- ja lasteaiaõpetajaid, haridusasutuste juhte, hariduselu edendajaid ning teisi pedagoogilisi töötajaid, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte õpetamisele ja kujundamisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks ning positiivselt mõjutanud haridusasutuste ja piirkonna elu.

Järvamaa hariduspreemiate pidulik kätteandmine toimub augustikuus õppeaasta avaseminaril Paide muusika- ja teatrimajas.

Preemiaid antakse välja kogusummas 1800 €, millest arvutatakse maha tulumaks.

Allkirjastatud taotlused esitada kirjalikult kas posti (Pärnu 52, 72712 Paide) või elektronposti (jol[at]jarva.ee) teel koos kandidaadi iseloomustuse ja põhjendusega ühel A4 leheküljel Järvamaa Omavalitsuste Liidu kantseleisse hiljemalt 15. juuniks 2020 kella 15:00ks. Hiljem saabunud (k.a. Eesti Posti vahendusel) taotlusi arvesse ei võeta! Palun taotlusse märkida ka kandidaadi kontaktandmed (tel nr, postiaadress ja e-posti aadress).

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews