1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTUS I Aasta turvatöötajaks valiti G4S turvatöötaja Dmitri Tšernõhh
TUNNUSTUS I Aasta turvatöötajaks valiti G4S turvatöötaja Dmitri Tšernõhh

TUNNUSTUS I Aasta turvatöötajaks valiti G4S turvatöötaja Dmitri Tšernõhh

Eesti Turvaettevõtete Liidu (ETEL) liikmed ja koostööpartnerid valisid aasta turvatöötajaks G4S patrulli turvatöötaja Dmitri Tšernõhhi ja tunnustatud turvalahenduseks G4Si pakutava Nublu suitsu- ja vinguanduri.

Reedel, 4. juunil valis Eesti Turvaettevõtete Liit aasta parimad turvatöötajad, turvatehniku ja turvalahenduse. Valikul osalesid ETEL liikmed ehk Eesti suuremad turvaettevõtted, lisaks koostööpartnerid Politsei- ja Piirivalveametist, Päästeametist, Siseministeeriumist, Maksu- ja Tolliametist, Naabrivalvest, Tööandjate Keskliidust ja Kutsekojast.

„Aasta Turvatöötaja 2019“ kategoorias valiti parimaks G4S Maardu patrulli turvatöötaja Dmitri Tšernõhh ja „Tunnustatud Turvalahendus 2019“ tiitel anti G4Si pakutavale Nublu suitsu- ja vinguanduri teenusele.

„Möödund aasta oli Dmitri jaoks eriline. Kahe erineva tulekahju häireteate lahendamise käigus, mis leidsid aset Harjumaal vastavalt augustis ja oktoobris, päästis ta tänu kiirele ning oskuslikule tegutsemisele kahe meeskodaniku elu,“ ütles G4S Eesti valvedivisjoni direktor Villu Õun. Mõlemad päästetud inimesed olid valmiva toidu pliidile jätnud ja ise magama jäänud. Koduvalve andis põlengust G4Sile märku ja Dmitri sõitis neile appi. Tal õnnestus mehed raskest unest äratada ja aitas ruumid, mis olid suitsu täis, ära ventileerida. Kusjuures ühte nendest meestest on ta pidanud ka varem sarnasest olukorrast päästma.

„Kolleegid hindavad Dmitrit tema positiivsuse, abivalmiduse ja sõbralikkuse tõttu. Ka kõige pingelisemas olukorras suudab ta säilitada rahu ja tulenevalt sellest võtta vastu õiged otsused,“ lisas Õun.

Nublu suitsu- ja vinguanduri teenuse esitas G4S tunnustatud turvalahenduse tiitlile seetõttu, et see lahendus on mõeldud kõikidele Eestimaa elanikele. Napi pooleteise aastaga kasutab seda juba 17 000 pere ja nende hulk suureneb kiirelt iga kuu.

„Nublu suurim väärtus on see, et ta päästab päriselt elusid. G4Si turvatöötajad on toonud nii suitsu kui ka vingu seest välja inimesi, kellele on abi kutsunud just Nublu,“ rõhutas Õun. Enamus ohuolukordi päästetakse puhtlat sellega, et saades Nublu andurilt häireteate helistab G4S kliendile, kes saab ise kiirelt reageerida ja ohu likvideerida. Nii on inimesed saanud kiirelt jaole põlengule või vingulekkele ning on ära hoidnud suurema kahju. „Tänu Nublule on inimesed õppinud õigeid kütmisvõtteid kasutama ega pane ahjusiibrit enam liiga vara kinni,“ lisas Õun.

Nublu on suitsu- ja vinguandur, mis lisaks valjule häiresignaalile saadab häireteate turvaettevõtte G4S juhtimiskeskusele, kes võtab kliendiga ühendust ja küsib, kas on abi vaja. Vajadusel saadetakse appi lähim patrull või vabatahtlikud päästjad.

Head Uudised GoodNews