1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TUNNUSTUS I Eesti Tervisedenduse Ühing valis aasta tervisesõbraks MTÜ Peaasjad ja aasta tervisedendajaks Kaidy Aljama
TUNNUSTUS I Eesti Tervisedenduse Ühing valis aasta tervisesõbraks MTÜ Peaasjad ja aasta tervisedendajaks Kaidy Aljama

TUNNUSTUS I Eesti Tervisedenduse Ühing valis aasta tervisesõbraks MTÜ Peaasjad ja aasta tervisedendajaks Kaidy Aljama

Eesti Tervisedenduse Ühing valis 2020. aasta tervisesõbraks MTÜ Peaasjad ja aasta tervisedendajaks Kaidy Aljama.

Tänase olukorra valguses on saanud selgemaks kui kunagi varem, millise tähtsusega on rahvastiku tervise edendamine. Eesti Tervisedenduse Ühingu juhatusel on rõõm ülemaailmsel tervisepäeval välja kuulutada tunnustatavad, kes loovad paremat tulevikku eelkõige tervisedenduse ja vaimse tervise eest seistes.

MTÜ Peaasjad tegevus on suunatud kasvavale ning üha enam tähelepanu vajavale rahvatervise teemale – vaimse tervise hoidmisele. Nad kaasavad enda tegevustesse erinevaid spetsialiste ning olulise sihtrühmana ka noori (Eesti Noorte Vaimse Tervise Liikumine). 2017. ja 2018. aastal viidi läbi sotsiaalmeediakampaania Must lumi, depressiooni sõeltest on leidnud laialdast kasutust. Ka praegu on võimalik nende veebilehe, peaasi.ee, kaudu küsida nõu vaimse tervise spetsialistilt. Tihtilugu kõnelevad ühingu spetsialistid vaimse tervise teemade eest meedias, nii telesaadetes kui artiklites. MTÜ Peaasjad on tegutsenud pikaajaliselt ning tõenduspõhiselt. Praegusel kriisiajal panustavad nad oma liikmetega aktiivselt sellesse, et aidata inimestel toime tulla muutunud elukorraldusega.

Kaidy Aljama on pea kümne aasta jooksul panustanud inimeste tervisesse nii lasteaia, maakonna kui ka riigi tasandil. Kaidy on pikaaegne ja aktiivne Eesti Tervisedenduse Ühingu liige ning on kuulunud ka ühingu juhatusse. Ta on lõpetanud Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis tervisedenduse eriala ja omab tervisedendaja kutset. Hetkel töötab Kaidy Tervise Arengu Instituudis paikkonna tervisedenduse arendajana. Lisaks õpetab ta vilistlasena Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis. Kaidy on oma erialase hariduse, erinevates organisatsioonides töötamise kogemuse ja suurepäraste tervisedendaja omadustega loonud olulist väärtust paikkonna tervisedenduse jaoks. Ta oskab meeskondi juhtida, teeb oma tööd entusiasmi ja kirega ning suhtub ellu alati huumoriga.

Eesti Tervisedenduse Ühing on 1997. aastal asutatud rahvatervise valdkonnas tegutsevaid spetsialiste ühendav organisatsioon. Aasta tervisesõpra kui silmapaistvat tervise tähtsustamisse ja rahvatervise valdkonna arendamisse panustanud isikut või organisatsiooni valiti 11. korda ja aasta tervisedendajat kui silmapaistvat ja pikaajalist tervisedenduse valdkonda panustajat valiti 12. korda. Aasta tervisedendaja tunnustus antakse üle Eesti Tervisedenduse Ühingu üldkogul ja aasta tervisesõbra tunnustus Tervise Arengu Instituudi iga-aastasel tervisedenduse konverentsil.

Aasta tervisesõbra tiitliga on varem tunnustatud: Evelin Ilves, president Arnold Rüütel, saade „Ringvaade“, kontsern G4S, dr Merike Martinson, näitleja Henrik Kalmet, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, Rimi Eesti Food AS, dr Margus Viigimaa ja Tamo Vahemets.

Aasta tervisedendaja tiitliga on varem tunnustatud: Hele Leek-Ambur, Elo Paap, Tiiu Härm, Liana Varava, Anu Kasmel, Mai Maser, Imbi Jäe, Vilma Tikerpuu, Ülle Laasner, Aili Laasner, Andrus Lipand ja Sirje Vaask.

Head Uudised GoodNews