1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTUS I Parim praktikakoht välistudengile on SEB Pank
TUNNUSTUS I Parim praktikakoht välistudengile on SEB Pank

TUNNUSTUS I Parim praktikakoht välistudengile on SEB Pank

Eesti Tööandjate Keskliidu konkursil „Parim praktikakoht“ tunnistas žürii parimaks välistudengite praktikat toetavaks tööandjaks AS-i SEB Pank, kelle tegevus praktikakohtade pakkumisel ja välistudengite toetamisel on olnud pikaajaline ja süsteemne.

SEB Pank paistis silma suurepäraselt korraldatud praktikaprogrammiga, mis eestikeelsete tööprotsessidega ettevõttes ka võõrkeelsetele praktikantidele häid võimalusi loob. Samuti panustab SEB Pank aktiivselt loengutesse ülikoolides.

Auhinna andsid üle Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas ja Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets.

Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuhi Arto Aasa sõnul on äärmiselt oluline siinsetele välistudengitele pakkuda just Eestis esimest praktikakohta, kuna nemad saavad aidata leevendada meie tippspetsialistide puudust. „Välistudengitel on Eestis keeruline keelebarjääri tõttu praktikakohti leida, kuid SEB Pank on leidnud selleks võimalusi. Põhjaliku praktikaprogrammi väljatöötamine on igati tunnustust väärt, kuna esmane positiivne töökogemus tagab tõenäolisemalt, et välistudeng jääb hiljem Eestisse tööle,“ ütles Aas.

SEB tõusis teiste kandidaatide seast esile uuendusliku praktikaprogrammiga Youth LAB, mis otsib praktikaga paralleelselt ka innovaatilisi lahendusi pangandusvaldkonna väljakutsetele.

SEB Panga Balti HR juht May-Liis Mustingu sõnul on oluline globaalne perspektiiv ning nad töötavad teadlikult kaasamise ja mitmekesisuse hoidmiseks. „Oleme väga avatud rahvusvahelisele koostööle ja kindlasti ka välismaalt tulevatele noortele. Ettevõttena saame tänu praktikantide kaasamisele olla ühenduses tööturule jõudva põlvkonnaga, tutvuda selle väärtuste ja ootustega, samuti aga tugevdada oma värbamisvõrgustikku. Noored aga saavad meie juures kogemust rahvusvahelises meeskonnas töötamise ja pangatöö kohta, sest koos erinevate kultuuride kaasamisega pakub praktika SEB–s reaalset tööd ja väärtuslikku kogemust igaühele,“ ütles Musting.

Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets tunnustas SEB panka kui parimat välisüliõpilaste praktikat toetavat ettevõtet ning tänas praktika juhendajaid. „Ilma praktikata on pea võimatu anda head kutse- ja kõrgharidust,“ ütles Laidmets. „Tähelepanuväärne on see, et tänavu saab parima välisüliõpilaste praktikat toetava tööandja tiitli eestikeelse töökeskkonnaga organisatsioon. SEB on näidanud praktika ajal parimat tuge ja juhendamist, et siin on meeldivad ja abivalmis inimesed ning mõnus ja vaba tööõhkkond, kus noored soovivad töötada.“

SEB Panga esitasid konkursile pank ise ja Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskond, kes hindas kõrgelt panga tegutsemist proaktiivselt – nad on näidanud huvi üles ka kriisiolukorras praktikate jätkamiseks ja nende ümber korraldamiseks.

2020. aasta konkursi teised võitjad on: parim väikeettevõttest regionaalne praktikakoht PCC Projekt AS, parim Eestis õppivatele välistudengitele praktikavõimaluste pakkuja SEB Pank AS. OÜ Gurmeeklubi tõsteti esile läbimõeldud ja oskusliku praktikakohtade pakkumise eest erivajadustega õpilastele. Konkursi peavõidu pälvis Magnetic MRO AS.

Konkurssi “Parim praktikakoht” korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi ja Haridus- ja Noorteametiga. Konkurssi rahastavad Eesti riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Head Uudised GoodNews