1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TUNNUSTUS! Jõgevamaa aasta ema Rita Kaasik: minu omad lapsed peavad mind maailma parimaks emaks
TUNNUSTUS! Jõgevamaa aasta ema Rita Kaasik: minu omad lapsed peavad mind maailma parimaks emaks

TUNNUSTUS! Jõgevamaa aasta ema Rita Kaasik: minu omad lapsed peavad mind maailma parimaks emaks

Rita Kaasik

Poeg Madis ja tütar Hanna-Brita kinkisid mõned aastad tagasi oma emale Rita Kaasikule T-särgi tekstiga „Maailma parim ema“. Nüüd tuli Põltsamaa vallas Annikvere külas elavale naisele ka ametlik tunnustus: Jõgeva maavalitsus ja Jõgevamaa Omavalitsuste Liit kuulutasid ta Jõgevamaa aasta emaks 2017.

Rita Kaasik rääkis, et emana võimalikult hästi hakkama saamiseks peab ta lugu eelnevate põlvkondade tarkustest. „Olen olnud avatud vanavanemate, ema, meheema ja ka toredate naabrimemmede õpetustele,“ ütleb ta.

„Oleme abikaasaga kasvatanud oma lapsi võrdväärsetena endaga. Lapsed teavad, et reeglid ei ole ainult nende jaoks, vaid kehtivad tervele perele, kaasaarvatud vanematele. Aus peab olema – kui millegagi hakkama saadi, oli mõistlik kohe ära rääkida. Olen üritanud lahendada probleeme ikka pigem huumoriga,“ räägib Rita.

„Kahekümne viie aastane poeg Madis on aastaid sõitnud trikirattaga ja mänginud jalgpalli, olles väravavaht võistkonnas, mis mängib IV liigas. Uhke emana olen rõõmus, et just emadepäeva õhtul saavutas nende võistkond 4:0 võidu Kalevi staadionil. Samuti on tema üheks uueks lemmikuks jooga. Seitsmeteistkümneaastase tütre Hanna-Brita tegevusi suusarajal toetan hetkel väga aktiivselt, olles abiks taustajõuna. Sellel aastal sain ise suusad alla ühel korral, aga detsembrist kuni märtsikuu lõpuni olin igal nädalavahetusel suusaraja ääres,“ rääkis Rita oma laste harrastustest.

Rita Kaasik töötab sotsiaalkindlustusametis ohvriabi peaspetsialistina. Kallistusi ja hellitusi jätkub tal ka lastele, kes nendest sageli ilma jäävad. „Töödesse ja tegemistesse laste aitamisel olen saanud panustada just sellepärast, et mul on kodus väga mõistlikud ja suure südamega lapsed ning abikaasa.“

Aunimetuse Jõgevamaa aasta ema 2017 pälvinud Rita Kaasikule andsid Puurmani lossis toimunud pidulikul tseremoonial hinnalise tunnustusmeene üle Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Enn Kurg. Rita Kaasiku südamega tehtud ja tulemuslikku tegevust Põltsamaa valla lastekaitsetöötajana meenutas Põltsamaa vallavanem Toivo Tõnson. Üritusel täitsid väärikaid ülesandeid kodutütred eesotsas ringkonnavanema Leina Kreegiga.

Jõgevamaa omavalitsuste Liidu esimees Enn Kurg, Rita Kaasik ja Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev
Foto: Vahur Kukk

Rita Kaasik panustab ka ise kodutütarde tegevusse ja on kogukonnaelu eestvedajaks nii Kamari külas kui ka kogu Põltsamaa vallas.

„Rita Kaasik on hinge ja südamega iga ettevõtmise juures. Pühendunud ohvriabitöötajana  teatakse teda hästi Jõgevamaal ja ka teistes Eesti maakondades. Rita oli üks eestvedajad projektis, mille raames probleemsetes peredes elavad Jõgevamaa lapsed saavad kingituseks kaisukarud lasteabi telefoninumbriga 116 111,“  ütles maavanem Viktor Svjatõšev.

Konkursi “Jõgevamaa Aasta Ema 2017” nominentide ja laureaadi ühispilt

„Rita on naine, kellega kohtumine muudab iga päeva päikeselisemaks. Oleme koos tegutsenud nii lastele kui ka vanematele ümarlaudu planeerides ja läbi viies. Empaatilise ja positiivse suhtlejana on ta oodatud mõttekaaslane nii noorte kui ka vanemate inimeste juures. Rita Kaasik ei ütle kunagi ära, kui on vaja kedagi toetada, tegemistes kaasa lüüa või siis lihtsalt sõpra ära kuulata. Rita on suurepärane naine, kellega lihtsalt kohvi joomiseks on aega keerulisem leida, kui teda heategudele kaasa lööma saada,“ ütles terviseedendajast sõber Maiu Veltbach.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews