1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tunnustus! Parim Praktikakoht 2017 võitis Põhja-Eesti Regionaalhaigla
Tunnustus! Parim Praktikakoht 2017 võitis Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tunnustus! Parim Praktikakoht 2017 võitis Põhja-Eesti Regionaalhaigla

perhEesti Tööandjate Keskliidu korraldatava konkursi “Parim praktikakoht 2017” võitis Põhja-Eesti Regionaalhaigla, kes pakub õppuritele läbimõeldud ja süsteemset praktikat ja panustab seeläbi töötajate järelkasvu koolitamisse.

Parimaks väikeettevõttest praktikakohaks valiti Valgamaal restorani omav Naudingumaitse OÜ ja parimaks regionaalseks praktikakohaks tekstiiliettevõte Wendre AS.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on väga rõõmustav, et tööandjad peavad õppuritele praktikavõimaluste pakkumist tähtsaks: “Praktika on parimaks sillaks kooli ja võimaliku tööandja vahel. Eriti hea meel on selle üle, et taolist sildade rajamist väärtustatakse üha enam.”

Tiitli saamine on suur tunnustus

“Tiitli saamine on meie haiglale suur tunnustus ning eelkõige on see tunnustus meie 568 praktikajuhendajale, kes igapäevaselt oma põhitöö kõrval tulevasi kolleege juhendavad,” märkis Regionaalhaigla õendusdirektor Aleksei Gaidajenko, lisades: “Üliõpilastele on praktika kutseidentiteedi väljakujundamise aeg – see on aeg, mil saadakse kinnitus oma teoreetilistele teadmistele ning on võimalus õpitut rakendada. Seda kõike tehakse kogenud praktikajuhendajate valvsa pilgu all.”

Õendusüliõpilaste koolitamisele ja valdkonna arendamine on oluline

Õendusdirektori sõnul moodustavad üliõpilane ja juhendaja sel perioodil ühtse tandemi, et pakkuda patsientidele parimat ravi. “Meil on suurhaiglana kohustus olla nii ravitegevuses kui ka koolitus-, teadus- ja arendusvaldkonnas eestvedaja, sealhulgas igati kaasa aidata õendusüliõpilaste koolitamisele ja valdkonna arendamisele. Seda kõike selleks, et patsientide heaks töötaksid lisaks tipparstidele ka professionaalsed õed.”

Läbimõeldud koostöö õppeasutusega 

Hindamiskomisjoni esimehe, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare puhul paistab Põhja-Eesti Regionaalhaigla puhul silma hea koostöö kooliga ja süsteemne lähenemine praktikakorraldusele. “Hindamiskomisjoni jaoks kerkis Põhja-Eesti Regionaalhaigla puhul esile õppeasutusega läbimõeldud koostöö. Haigla panustab aktiivselt praktika juhendajate koolitamisse ja seda tehakse üheskoos kooliga. Samuti väärib märkimist kogu praktikakorralduse süsteemi terviklikkus – tegevused on läbi mõeldud esimesest päevast praktika tagasisidestamiseni välja,” sõnas Tamsar.

Wendre AS sai parima regionaalse praktikakoha tiitli 

Parima regionaalse praktikakoha tiitliga pärjatud Wendre AS on oluline Pärnumaa tekstiilierialade õpilaste koolitaja. Koostöös õppeasutustega viiakse läbi õpipoisiõpet, mis aitab tõsta nii ettevõtte siseselt töötajate kvalifikatsiooni kui koolitada uut tööjõudu maakonnas.

Naudingumaitse OÜ on parim väikeettevõte praktikaks 

Parimaks väikeettevõtteks valitud Naudingumaitse OÜ pisike kollektiiv leiab põhitöö kõrvalt aega võtta praktikale tulevasi kokkasid. Nad on heaks koostööpartneriks Valgamaa Kutseõppekeskusele, kelle sõnul on praktika Naudingumaitse OÜ-s õpiväljundeid toetav, alati personaalne ja õpilasele huvitav.
Kolme kategooria võitjatel on õigus kasutada spetsiaalselt väljatöötatud märgist.

Head Uudised GoodNews