1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Türi valla esindus osaleb sõpruslinnade aastakonverentsil Itaalias
Türi valla esindus osaleb sõpruslinnade aastakonverentsil Itaalias

Türi valla esindus osaleb sõpruslinnade aastakonverentsil Itaalias

Türi valla viieliikmeline esindus osaleb 9.-12. maini Euroopa Liidu väikelinnade ühenduse Douzelage 38. aastakonverentsil Itaalias, Bellagios.

Türi valda esindavad Türi Vallavolikogu esimees Raivo Pink, Türi Noortekeskuse juhataja Sulo Särkinen, Türi Põhikooli õpetaja Tea Saar ning kaks noort- Mattias Simson ja Silver-Taavi Kaljula. Aastakonverentsil osalevad 22 riigi esindused.

Peakohtumisel arutatakse Douzelage põhikirja muutmist ja muid organisatsioonilisi küsimusi, tutvustatakse uusi koostööprojekte ja Euroopa fondide rahastusvõimalusi aastatel 2014-2020 ning valitakse aastateks 2013-2016 ühendusele president ja kaks asepresidenti.

Hariduskohtumise teema on „Euroopa laulab oma ajaloost“, kus osalejad esitavad oma maa rahvalaule ja lugusid ning arutatakse, kuidas erinevate rahvuste traditsioonid väljenduvad muusikas ja juttudes. Etteastetest valmib programm, mis esitatakse aastakonverentsi lõpuõhtul.

Noorte töörühma teemaks on kokandus, kus iga esindus kasutab oma maale iseloomulikke maitseaineid lasanje valmistamisel. Lisaks õpetatakse noortele roogade serveerimist, mida nad praktiseerivad Euroopa õhtul oma valmistatud toidu pakkumisel.

Head Uudised GoodNews