1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Turismiauhindadele kandideerivad Kultuurikatel, Telliskivi loomelinnak ning Rotermanni kvartal
Turismiauhindadele kandideerivad Kultuurikatel, Telliskivi loomelinnak ning Rotermanni kvartal

Turismiauhindadele kandideerivad Kultuurikatel, Telliskivi loomelinnak ning Rotermanni kvartal

Foto: Kultuurikatel

Eesti Turismifirmade Liidu iga-aastastele turismiauhindadele kandideerib tänavu väga väärikas seltskond: parim turismiobjekt valitakse viie nominendi seast, kelle hulgas on näiteks nii Kaali külastuskeskus, Telliskivi loomelinnak kui ka Kultuurikatel. Turismiedendaja tiitlile kandideerivad ECTAA president Merike Hallik, SA Pärnumaa Turism juht Kaire Ilus ja Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen.

Turismiobjekt 2017 kategoorias kandideerib sel aastal kokku viis nominenti, kelleks on Kaali külastuskeskus, Telliskivi Loomelinnak, Kultuurikatel, Rotermanni kvartal ja Schloss Fall Keila-Joa loss. ETFLi peasekretäri Mariann Luguse hinnangul on tänavune valik Eesti 100. sünnipäeva vääriline.

“’Tourest, kus traditsiooniliselt aasta turismiobjekti ja -edendaja välja kuulutame, on tänavu EV100 ametliku programmi osa ning seetõttu on nominentide seas objektid, mis on hästi tuttavad igale Eesti elanikule, aga hinnatud külastuskohad ka välisturistide seas,” ütles Lugus.

“Kui Telliskivi loomelinnak ja Rotermanni kvartal on väga omanäolised ja arhitektuuriliselt põnevad keskkonnad poodide, toitlustuskohtade ja meelelahutusega ning pakuvad head konkurentsi vanalinnale, siis kaunilt renoveeritud Keila-Joa loss ning mitmekülgseks turismiobjektiks välja arendatud Kaali külastuskeskus on kindlasti need objektid, mis turisti pealinnast väljapoole viivad ning näitavad väliskülalistele Eesti mitmekesisust,” lisas Lugus.

Turismiedendaja tiitlile kandideerivad tänavu aastatel 2016-2018 Euroopa turismiettevõtete katusorganisatsiooni ECTAA juhtiv Merike Hallik, Pärnumaa turismijuht Kaire Ilus ja Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen.

“Merike Hallik ECTAA presidendina on kindla visiooniga juhtinud kogu Euroopa turismitööstuse arenguid läbi murrangulise ajaperioodi ja seeläbi toonud Eesti turismisektorisse väärtuslikku teadmist,” iseloomustas Lugus. “Kaire Ilus on SA Pärnumaa Turismi juhatajana visalt ja sihikindlalt teinud tööd Pärnu linna ja maakonna turismiatraktsioonide ja -ettevõtjate ühendamisel.”

Luguse sõnul on väärt turismipiirkonnaks kujunenud ka Ida-Virumaa, kuhu aasta-aastal satub rohkem turiste nii Eestist, Venemaalt kui ka mujalt välismaalt.

“Ida-Viru aktiivne turismiedendaja Kadri Jalonen on suutnud ühe mütsi alla koondada suure hulga piirkondlikke turismiettevõtjaid, kelle koostöö tulemusena on Ida-Virumaast saanud uus, eristuv ja konkurentsivõimeline turismisihtkoht Eestis,” ütles Lugus.

Eesti Turismifirmade Liit kuulutab aasta parima turismiobjekti ja -edendaja välja iga-aastasel turismimessil Tourest, mis toimub tänavu 9.-11. veebruarini. Nominentide valimisel on olulisteks kriteeriumideks üldine tuntus, klientide laitmatu teenindus, uudne lähenemine, hea turundustöö ning professionaalsus Eesti turismifirmadega suhtlemisel. Aasta parimale objektile ja edendajale väljastatakse ETFLi poolt vastav tunnistus ning mälestusplaat.

Head Uudised GoodNews