1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TURVALISELT MEREL I Päästeliit alustab Balti regiooni mereturvalisuse projektiga
TURVALISELT MEREL I Päästeliit alustab Balti regiooni mereturvalisuse projektiga

TURVALISELT MEREL I Päästeliit alustab Balti regiooni mereturvalisuse projektiga

Juunis alustab Päästeliit projektiga, mis keskendub Balti regiooni mereturvalisusele. Pooleteise aasta jooksul viiakse läbi hulgaliselt info- ja koolituspäevi, seminare, laagreid, talguid ja teisi üritusi. Projekti toetab Coca-Cola Fond.

„Päästeliidu eesmärk on kaasata inimesi kuues pilootpiirkonnas ja viia üheskoos läbi üritused, kus rõhk on mereohutusel ja mererandade puhtuse hoidmisel. Kaugem eesmärk on luua tugevad kogukonnad, kes oskavad ja teavad, kuidas keskkonda hoida. Täiendavalt toetame väikelaevnike mereabi süsteemi loomist,“ sõnas Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi.

Kogu suve on toimumas mitmed üritused, millest saavad osa võtta kõik soovijad. Näiteks juunis toimub Pärnu kesklinna kai äärse veepõhja puhastus. Juulis külastatakse Sorgu asustamata saart, kus korraldatakse kahepäevased koristustalgud.

Lisaks randade koristamisele viiakse Päästeliidu juhtimisel läbi ka rida üritusi, mille rõhk on mereturvalisuse tagamisel.

„Palju räägitakse sellest, kuidas tuleb käituda mereääres olles, aga tähelepanuta on jäänud probleemid, mis tekivad merel. Meie soov on luua hästi toimivad koostöövõrgustikud, kus me saame väikelaevade omanikele selgitada, mis on mereturvalisus, kuidas ennetada merereostust ja kuidas saab iga inimene kaasa aidata, et meie mererannad ja meri püsiks puhtana,“ lisas Killandi.

Mereturvalisuse projekti on kaasatud Purtse, Kaberneeme, Pärnu, Haapsalu, Juminda, Mustvee vabatahtlikud merepäästjad ning kõik huvitatud vabatahtlikud ühingud, kohalikud omavalitsused, ettevõtted ja organisatsioonid ning koolinoored.

Head Uudised GoodNews