1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Ugala muusikalis astub peaosas üles Priit Võigemast
Ugala muusikalis astub peaosas üles Priit Võigemast

Ugala muusikalis astub peaosas üles Priit Võigemast

Priit Võigemast
Fotod: Heigo Teder

Eile avalikustas Ugala teater oma plaanid seoses jaanuaris 2019 esietenduva iiri muusikaliga „Once“.

Esmakordselt Eesti lavale jõudev muusikal „Once“ on isemoodi lugu üksindusest, kirest ja lootustest. Samuti muusika rollist meie elus.

Meespeaosas, mis nõuab osatäitjalt näitlejameisterlikkust, professionaalset kitarrimänguoskust ja esitab näitlejale raske vokaaltehnilise väljakutse, astub Ugala laval üles Priit Võigemast, kes alustas omal ajal justnimelt Viljandist oma näitleja- ja lavastajateed. Naispeaosa kehastab Ugala teatri näitleja Laura Kalle. Muusikali lavastab Taago Tubin, muusikajuhid on Peeter Konovalov ja Andre Maaker.

Muusikali „Once“ libreto autoriks on tuntud iiri draamakirjanik Enda Walsh ning see põhineb John Carney samanimelisel filmil. Muusika ja laulusõnad on loonud filmis peaosi mänginud Glen Hansard ja Markéta Irglová. Loo lavaversiooni muudab eriliseks see, et näitetrupp toimib ühtlasi ka bändina ja kogu muusika kõlab elavas ettekandes.

Laura Kalle

Iirlasest hobimuusik, kes on pettunud armastuses ja hüljanud oma unistused, kohtub Dublini tänaval juhuslikult noore tšehhi neiuga. Ühine kirg muusika vastu lähendab neid teineteisele ja sõprusest areneb midagi enamat. Süttivad lootused, muusika saab uue hingamise, kuid puhkev armastuslugu seab nad keeruliste valikute ette.

„Once“ esietendus muusikalina Off-Broadwayl 2011. aastal ja on pälvinud terve rea mainekaid auhindu, sealhulgas kaheksa Tony Award’i.

Ugala muusikali „Once“ piletid jõuavad müüki maikuus.

2008. aasta Oscarite jagamisel pälvis lugu „Falling slowly“ auhinna parima algupärase muusikapala eest.

Head Uudised GoodNews