1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ugala teater üllatab katusekontserdi ja jalutuspromenaadi avamisega
Ugala teater üllatab katusekontserdi ja jalutuspromenaadi avamisega

Ugala teater üllatab katusekontserdi ja jalutuspromenaadi avamisega

Haldi Valimae
Fotod: Heigo Teder

Reedel, 2. juuni öösel toimub ajaloo esimene Ugala teatri katusekontsert ja avatakse renoveeritud jalutuspromenaad. Tasuta aktsioon kutsub Viljandi hansapäevade raames taasavastama Ugala tiigi ja seda ümbritseva tiigikalda maalilist ilu. Sel ööl avatakse pidulikult ka Ugala renoveeritud jalutuspromenaad, mis muutub üheks ööks vabaõhu kunstigaleriiks „Linn elegantselt kunstist lokkab“ ning kus on välja pandud Viljandi Gümnaasiumi õpilaste kunstitööd.

Ugala teatri katusel astub tasuta kontserdiga publiku ette Järvamaalt pärit noor lauljanna Haldi Välimäe, kellega on kaasas Vaiko Eplik ning mitmed üllatusesinejad. Välimäe esitleb Ugalas sel õhtul oma uhiuut lühialbumit „Raba“, mille annab välja tunnustatud indie-plaadifirma Mortimer Snerd Records. Sel öösel on võimalik kohapeal ka Välimäe äsja ilmunud CD- ja vinüülplaate soetada.

Ugala korraldusjuht Heigo Teder: „Tihti ei kipu me märkama ilu enda lähedal, enne kui keegi eemalseisja on sellele tähelepanu juhtinud. Nii on ka Haldiga, noore Viljandi Gümnaasiumi õpilasega, kelle muusikaline talent avastati just väljaspool Viljandi linna. Vaiko Eplik tõestab end seeläbi lisaks suurepärasele muusikule ka eduka talendikütina, sest just temale kuuluv tunnustatud Mortimer Snerd Records plaadifirma annab välja Välimäe debüüt-lühialbumi „Raba“. On suur rõõm, et albumi „Raba“ esimene tutvustuskontsert ja Haldi Välimäe kui artisti laiema avalikkuse ette jõudmine toimub just Viljandis.“

Öine Ugala teatrimaja

Publik on parima visuaalse ja akustilise elamuse saamiseks oodatud istuma Viljandi Gümnaasiumi poolsele tiigikaldale. Tiigikallas avatakse publikule kell 23.00 ja pool tundi hiljem süüdatakse tiigil asuvatel parvedel põlema lõkked. Kontsert algab täpselt südaööl.

Sel ööl avatakse pidulikult jalutuspromenaad, mis lookleb Ugala tiigi kallastel. Ainult selleks ööks muutub promenaad vabaõhu kunstigaleriiks „Linn elegantselt kunstist lokkab“. Öise pop-up näituse autoriteks on Viljandi Gümnaasiumi õpilased. Näituse eesmärk on lihtne – tuletada meile kõigile meelde, et inimese kõige suurem oskus ja voorus on näha ja märgata ilu enda ümber. Eksponaadid asuvad erinevatel jalutuspromenaadi tasapindadel ja ligipääsuteedel. Tegemist on linnaruumis asuva ühekordse projektiga ja hommiku saabudes ajutine vabaõhugalerii kaob. Kunstigalerii ja jalutuspromenaad avatakse publikule kell 23.00.

Kohapeal on avatud Ugala teatri töötajate pop-up kohvik. Kogutav tulu läheb Ugala heategevuslikku fondi „Kingi lapsele teatrielamus“, mille abil saavad väikese sissetulekuga perede lapsed külastada teatrietendusi. Menüüst leiab Ugala teatri töötajate poolt valmistatud soolased ning magusad koogid. Kohvik avatakse tund enne aktsiooni algust kell 23.00.

Sama Ugala teatri korraldusmeeskonna eestvedamisel toimus möödunud aastal hansapäevade ajal muusikaline aktsioon „7,58 minutiga Trepimäelt taevasse ja tagasi“, kus erinevatest Viljandi muusikutest kokku pandud bänd esitas Led Zeppelini loo „Stairway to Heaven“.  Ühekordset aktsiooni külastas Trepimäel hinnanguliselt ligi 3000 inimest.

Head Uudised GoodNews