1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ugalas alustab TEATRAARIUM
Ugalas alustab TEATRAARIUM

Ugalas alustab TEATRAARIUM

Ugalas alustab ainukordsete sündmuste sari „TEATRAARIUM“, mille eesmärgiks on tutvustada maailma ja eesti dramaturgiat, teatritegemist ja -tegelasi.

TEATRAARIUMi esimene sündmus toimub  30. oktoobril kell 19.00 Ugala kohvikus ja on sissejuhatuseks  hingedeaega.

Toimub Carl-Henning Wijkmark’i  teose „Moodne surm“ esimene lugemine.

“Me oleme kõrge eani elamist harjunud võõrandamatuks inimõiguseks pidama aga miks peaks inimestel olema õigus edasisele elule, kui nad on oma panuse riigi majandusse ja ühiskonna jätkusuutlikkusse juba andnud.”

Kui rootsi romaanikirjaniku ja esseisti fantaasia demograafilistel teemadel 1978. aastal ilmus, ei pälvinud see erilist tähelepanu. Ka tema sensatsiooniline ettekuulutus eutanaasia läbimurdest lükati tagasi kui satiir.  Kuid  praeguseks on olukord muutunud – mis 35 aastat tagasi näis olevat kunstiline liialdus, on praeguseks vaat et tõeluseks saanud ja just viimastel aastatel on Carl-Henning Wijkmark’i “Moodne surm” vananevas Euroopas suurt kõlapinda leidnud.

Pseudokonverentsi stiilis näidendi lugemisele järgneb vestlusring, kus osalejad saavad välja öelda oma seisukohti loomuliku surma, moodsa meditsiini, eutanaasia legaliseerimise ja muude Carl-Henning Wijkmark’i näidendiga seotud teemade kohta.

Lavastaja Taago Tubin. Esitavad: Carita Vaikjärv, Tanel Ingi ja Janek Vadi.

Õhtu erikülaline on Andrei Hvostov.

Head Uudised GoodNews