1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Ugalas esietendub laste jõulumuusikal “Hiired on hiired”
Ugalas esietendub laste jõulumuusikal “Hiired on hiired”

Ugalas esietendub laste jõulumuusikal “Hiired on hiired”

Hiired on hiired_Eliisa_Vellama
Foto: Teater Ugala

Ugala teatri ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia ühisjõududega jõuab täna lavale suurejooneline jõulumuusikal „Hiired on hiired“. Viljandi seekordne jõululavastus on mitmeski mõttes mastaapne ettevõtmine. Lavale astub 18 hiirt ja 7 kassi, lisaks paar oravat, merisiga, nahkhiir, papagoi, kobras, siil ja terve ansamblitäis mutte.

Liis Aedmaa ja Oleg Titovi kirjutatud lugu “Hiired on hiired” räägib aastaid külg külje kõrval elanud hiireperekondadest, kes üksteisega läbi ei saa, sest ühed neist on valged ja teised hallid. Ühel talvehommikul sajab aga maha esimene lumi ning värske lumega kaetud hoovis kohtuvad Oskar ja Liine, hall hiirepoiss ja valge hiiretüdruk. Tärganud sõprus viib neid aga ootamatutesse sekeldustesse, kus lisaks vanemate ja sõprade halvakspanule tuleb noortel rinda pista ka näljase kassikambaga.

Teatrietendusele eel saavad kõik väikesed teatrikülastajad lõbutseda ka teatri jõulumaal. Nii oodataksegi lapsi teatrisse lustima juba tund aega enne etenduse algust. Üks detsembrikuine teatrikülastus pole täiuslik ilma jõuluvanata. Nii on kõik teatrikülastajad oodatud pärast etenduse lõppu jõulutubadesse, kus neid tervitab jõuluvana isiklikult. Tema kingikotis peitub trükisoe raamat Petrone Prindilt igale külalisele.

Jõululavastuse “Hiired on hiired” lavastaja ja idee autor on Oleg Titov, teksti ja laulusõnad kirjutas Liis Aedmaa ja muusika Peeter Konovalov. Koreograaf on Kadri Sirel ning lavastuse kujunduse lõid Liina Tepandi juhendamisel TÜ VKA teatrikunsti visuaaltehnoloogia tudengid, muusikat teevad muusikatudengid Ain Agana juhendamisel. Laval mängivad 11. lennu näitlejatudengid.

Lavastus sobib lastele alates 5. eluaastast ning seda mängitakse ainult detsembris ja ainult Ugala teatris.

Head Uudised GoodNews