1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Ugalas esietendub maagiast tulvil lastelavastus „Tuul kuu pealt“
Ugalas esietendub maagiast tulvil lastelavastus „Tuul kuu pealt“

Ugalas esietendub maagiast tulvil lastelavastus „Tuul kuu pealt“

Fotod: Heigo Teder

Ugala teatris esietendub reedel, 6. aprillil lastelavastus „Tuul kuu pealt“. Fantaasiarikka ja seiklusliku loo kahe õe imepärastest seiklustest toob lavale Marika Palm. Eric Linklateri romaanil põhinevas lavastuses kasutatakse maagiat ja tuleb ette hulgaliselt äpardusi.

Loo keskmes on Keskeltläbi külas elavad õed Dinah (Laura Peterson) ja Dorinda (Laura Kalle). Nende isa suundub Bombardiasse sõjaretkele ja manitseb tütreid enda äraolekul kenasti käituma: „Kui kuu peal puhub tuul, peab olema väga ettevaatlik. Kui see tuul on kuri ja teie olete üleannetud, puhub tuul kuu pealt otse teie südametesse ja siis ei jäägi muud üle, kui terve aasta ulakad olla.“

Tüdrukud saavad isa hoiatusest äraspidist julgustust ja tunnevad, kuidas kihk ulakas olla nende sees järjest kasvab. Endalegi ootamatult satuvad nad üha kummalisematesse sekeldustesse nii oma kodukülas kui ka sellest tuhandeid kilomeetreid eemal. Ohtlike sündmuste keerises hakkavad Dinah ja Dorinda mõistma, milline väärtus on tegelikult vabadusel ja mis võib olla vabadusest ilma jäämise hind.

Mastaapne lavakujundus, mille autoriks on Annika Lindemann, paneb proovile Ugala renoveeritud teatrilava tehnilise võimekuse ja on ka põhjuseks, miks lavastust mängitakse kevadel ainult kodusaalis Viljandis.

Laval saab näha tõeliselt kirjut tegelaste plejaadi: näitlejaid on kõigest üheksa, kuid mängitavaid rolle üle paarikümne. Kiiretele rollivahetustele aitab kaasa kostüümikunstnik Neoon Musta fantaasialooming, mille abil tuuakse publiku ette teiste hulgas näiteks lendav pistrik (Vallo Kirs), vanglafanaatikust isevalitseja krahv Hulago Bloot (Aarne Soro) ja kaevamissõltlastest sapöörid (Jaana Kena ja Triinu Meriste). Nõtke ja sitke puuma rollis teeb külalisena kaasa Karl Robert Saaremäe, ulakate tüdrukute isa, kes õigupoolest selle sekeldusejada käivitab, mängib Tarvo Vridolin ja sarmika guvernandina, kes kogu segadust üritab ohjes hoida, astub üles Ringo Ramul.

Eric Linklateri romaani on dramatiseerinud Liis Aedmaa, lavastuse originaalmuusika autoriks on Lauri Lüdimois ja lavastuskoreograafina teeb Ugalas debüüdi Anni Zupping.

Head Uudised GoodNews