1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ühisnädalal kutsutakse vabakonda märkama ja tunnustama
Ühisnädalal kutsutakse vabakonda märkama ja tunnustama

Ühisnädalal kutsutakse vabakonda märkama ja tunnustama

Täna, kodanikupäeval, algab üle-eestiline Ühisnädal, mis kestab kuni 3. detsembrini. Ühisnädal on kodanikualgatust ja -aktiivsust tutvustav nädal, mille raames tõstetakse esile tublisid inimesi ja organisatsioone, kes panustavad meie ühiskonna parendamisesse. Selle raames toimuvad igas maakonnas vabakonna tunnustamisüritused.

Maakondlike arenduskeskuste turunduse projektijuht Riina Nõupuu sõnul on aastast-aastasse uute eestvedajate pealekasv napp ning seetõttu on oluline kõigil meil märgata ja tunnustada inimesi, ühendusi, kes enda tegevusega meie kodukoha elu paremaks muudavad.
Nõupuu: „Ühisnädalal soovime, et kõik inimesed märkaksid ja tunnustaksid hakkajaid tegijaid. Oleme igas maakonnas kutsunud inimesi üles esitama neid, kes on sel aastal oluliste tegudega silma paistnud ning just need säravad teod ja inimesed saavad tunnustatud igas maakonnas toimuvatel tänupäevadel“.

Ühisnädalale panevad punkti Eesti esimesed annetamistalgud, mis toimuvad 3. detsembril. Selle raames võtavad kümned vabaühendused üle Eesti ette erinevaid tegevusi, et koguda annetusi ühiskondlike probleemide lahendamiseks ning kutsuda inimesi üles endale olulist valdkonda toetama. Annetamistalguid veavad eest Eesti Vabaühenduste Liit, Vabariigi Presidendi Kantselei ja maakondlikud arenduskeskused.

Ühisnädalat korraldavad maakondlikud arenduskeskused koostöös arvukate partneritega alates 2012. aastast. Enne seda tähistati igas piirkonnas kodanikupäeva, mille raames korraldati kodanikuühiskonda tutvustavaid sündmuseid.

Ühisnädala veebilehekülg.
Ühisnädala Facebook.

Head Uudised GoodNews