1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÜHISTRANSPORDI AEGADE MUUDATUS I Tallinna ühistransport läheb üle suvisele töökorraldusele
ÜHISTRANSPORDI AEGADE MUUDATUS I Tallinna ühistransport läheb üle suvisele töökorraldusele

ÜHISTRANSPORDI AEGADE MUUDATUS I Tallinna ühistransport läheb üle suvisele töökorraldusele

Alates 1. juunist läheb Tallinna ühistransport üle suvisele töökorraldusele, millega seoses muutuvad enamike bussiliinide ning kõigi trammi- ja trollibussiliinide sõiduplaanid.

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul saavad tihendatud need liinid, mis viivad rannaaladele või suvilatesse. „Traditsiooniliselt läheb Tallinn üle suvistele graafikutele alates 1. juunist, mis tähendab, et muudetakse liinigraafikuid, mis teenindavad eelkõige koolilapsi hommikusel ja pärastlõunasel ajal,“ rääkis Novikov.

Abilinnapea sõnul jätkatakse sel suvel bussiliinide ühendamistega, mis läbivad erinevaid linnaosasid. „Ühendame bussiliinid 9 ja 53, millega saavutame olukorra, kus ekspressliin hakkab kulgema Lasnamäelt kuni Mustamäeni ilma ümberistumisteta. Seni on olnud selleks bussiliin nr 5, mis algab Pirital ja lõpeb Nõmmel,“ sõnas Novikov.

Novikov lisas, et Tallinna soov on vähendada ümberistumisi, kuid rõhutas, et pikematel liinidel on omad nüansid, mille tõttu on raskem graafikus püsida.

Alates 1. juunist on mitmetel peatustel uued nimed. Kadaka – Priisle ekspressbussiliini liininumbriks saab nr 9 ning liini liikumistee ja peatused kattuvad olemasolevate bussiliinidega nr 9 ja 53. Kadaka suunal hakkab liin peatuma uues Estonia peatuses, mis paikneb Estonia puiesteel Tammsaare pargi kõrval. Ära jääb Estonia peatus Teatri väljakul. Liini intervall on ligi 11-12 minutit.

Ekspressbussiliinidele nr 11 (Kadaka suunal) ja 46 (Väike-Õismäe suunal) lisandub Estonia peatus Estonia puiesteel Tammsaare pargi kõrval. Samuti hakkab seal peatuses peatuma liin nr 9 Kadaka suunal.

Bussiliini nr 62 liikumistee muutub Mäeküla suunal, liin hakkab teenindama Kotermaa tänavat ka linnast väljuval suunal, lisanduvad Kotermaa ja Moonalao peatused

Peatuste uued nimed on leitavad alljärgnevas tabelis. Sulgudes on märgitud tänav, kui peatuse nimi muutub vaid sellel tänaval asuvas peatustes, mitte kõikides sellenimelistes peatustes.

Peatuse nimi kuni 31.05.2020 (peatuse nimi muutub ainult sellel tänaval) Peatuse nimi

alates 01.06.2020

Peatuses peatuvad liinid
Hotell Tallinn (Toompuiesteel Balti jaama poolne peatus) Toompark Buss 21, 21B, 41, 41B, 43, 59, 66

Troll 4, 5

Telliskivi (Ristiku tn) Pelgulinn Buss 40, 59
Pikaliiva (Rannamõisa tee) Tähistaeva Buss 4
Räga Pikaliiva Buss 4
Reisisadam A-terminal Reisisadama A-terminal Buss 2
Reisisadam D-terminal Reisisadama D-terminal Buss 2, 20
Lauluväljak Lillepaviljon Buss 1A, 5, 8, 34A, 38
Inglirand Lauluväljak Buss 1A, 5, 8, 34A, 38
Vana-Lõuna Kitseküla Buss 32
Vineeri (Vana-Lõuna tn) Vana-Lõuna Buss 32

TÄHELEPANU! Bussipeatuste Hotell Tallinn, Pikaliiva ja Vineeri nimi muutub vaid märgitud tänaval asuvas peatuses. Telliskivi trammipeatuse nimi ei muutu!

Vana-Lõuna nime kannab 31. maini Tehnika tänaval Kitseküla rongipeatuse juures asuv bussipeatus, kus peatub bussiliin nr 32 Kopli suunal. Alates 1. juunist kannab Vana-Lõuna bussipeatuse nime Vana-Lõuna tänaval asuv bussipeatus, kus peatub bussiliin nr 32 Kopli suunal.

Sõiduplaanidega on võimalik tutvuda Tallinna linna veebilehel.

Head Uudised GoodNews