1. Avaleht
  2. Haridus
  3. UKSED AVATUD! TÜs tutvuvad põhikoolilõpetajad ülikoolieluga
UKSED AVATUD! TÜs tutvuvad põhikoolilõpetajad ülikoolieluga

UKSED AVATUD! TÜs tutvuvad põhikoolilõpetajad ülikoolieluga

1403985_56344145Tänasel lahtiste uste päeval viivad TÜ tudengid ja õppejõud läbi 24 erinevat töötuba, mis tutvustavad ülikoolis õppimise võimalusi ja valdkondi.

TÜ turunduse peaspetsialisti Piret Normeti sõnul on gümnaasiumisse astujad ülikooli jaoks oluline sihtrühm. „Gümnaasiumis peavad noored juba suunatult mõtlema. Näiteks sellele, kas nad teevad laia või kitsa matemaatikaeksami, sest eksamivalik on tihedas seoses ülikooli astumisega. Üheksandike lahtiste uste päevadega tahamegi vastseid gümnasiste enam oma tulevikuvalikutele mõtlema panna, tutvustades neile ülikoolis õppimise võimalusi.“

Seepärast korraldabki TÜ 9. klasside õpilastele lahtiste uste päeva juba teist aastat. „Eelmise aasta veebruaris toimunud analoogne üritus oli mõeldud vaid Tartumaa õpilastele, kuid kuna üritus osutus äärmiselt menukaks, siis ootame sel aastal külalisi ka kaugemalt,“ julgustas Normet kõiki huvilisi osalema.

Lahtiste uste päev stardib ülikooli aulas kell 12.30, mil avaloengu „Teel õigete valikuteni“ peab TÜ keemia üliõpilane Arnold Rein Tatunts. Kuna ülikoolis õppimine on midagi täiesti teistsugust võrreldes gümnaasiumi või põhikooliga, arutleb ta ettekandes, milline on üliõpilase elu; kas ülikool on vajalik; kuidas valida eriala; mida teha juba praegu, et ülikooli oleks kergem sisse saada ning keda otsib Tartu ülikool.

Sel aastal toimuvad töötoad kahes sessioonis. Esimene sessioon algab kell 13.15 ja teine kell 14.15. Seega saavad õpilased valida kaks töötuba, milles osaleda. Töötoad toimuvad ülikooli peahoones, tähetornis, Jakobi 2 ning Liivi 2 hoonetes.

Head Uudised GoodNews