1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Üle 300 talendika noore pürgib Tulevikutalendiks
Üle 300 talendika noore pürgib Tulevikutalendiks

Üle 300 talendika noore pürgib Tulevikutalendiks

2016. aasta Tulevikutalendid

Õpilaste stipendiumikonkursile Tulevikutalent 2017 laekus kokku 313 taotlust. Taotlejate seast valitakse 12 kõige talendikamat noort, kes lisanduvad kuuel varasemal aastal talendistipendiumi ja -tiitli pälvinud 137 noorele.

Tulevikutalendi konkursil kandideerivad andekad noored  talenditiitlile neljas kategoorias: sport, kultuur, ettevõtlikkus ja teadus.

Konkurssi korraldava Maxima Eesti avalike suhete juhi Katja Ljubobratetsi sõnul paistab igas kategoorias silma väga tugev tase. “Taotlused on erakordsed tugevad, mis annab kinnitust, et meil Eestis on väga palju tublisid juhendajaid, treenereid ja õpetajad, kes oskavad märgata talenti ja on võtnud oma hooleks ka noori talente arendada. Ühtlasi on märkimisväärne noorte endi multitalendikus, pühendumus ja ambitsioon omal alal tippu pürgida,” kommenteerib Ljubobratets aktiivset osavõttu ja tihedat konkurentsi.

Läbi aastate on olnud kõige suurema kandideerijate arvuga spordikategooria, kuhu ka tänavu laekus neljast kategooriast kõige enam avaldusi, moodustades ühe kolmandiku. Populaarse spordivaldkonna järel on tihedaim konkurents kultuurikategoorias, millele omakorda järgnevad võrdselt ettevõtlikkuse- ja teadustalendid.

Kõige suuremat aktiivsust on konkursil näidanud maakonnakeskuste koolide 5.-12. klasside õpilased. Suurim hulk avaldusi jõudis hindamisele Harjumaalt, Ida-Virumaalt ja Tartumaalt.

Järgmisel nädalal selgitab kõigi kandideerijate seast 12 parimat välja valdkonna asjatundjatest koosnev žürii. Teadustalente hindab juba teist aastat järjest füüsik ja Rakett 69 saatejuht Aigar Vaigu ja sporditalente Eesti ainus korvpalli olümpiavõitja Tiit Sokk. Ettevõtlikkustalene valib juba kolmandat aastat välja ETV+ peatoimetaja Darja Saar ning kultuuritalente laulja ja näitleja Gerli Padar.

Maxima Eesti poolt ellukutsutud Tulevikutalendi 2017 konkursi võitjad kuulutatakse välja juunis. Iga talendikategooria esikohta premeeritakse 1500 euro suuruse stipendiumiga, 2. ja 3. koha omanikke aga vastavalt 1000 ja 500 euroste stipendiumitega.

Laekunud taotlused vaatavad üle oma alal tippu jõudnud tuntud žüriiliikmed. Sporditalentide seast valib tugevaimad välja olümpiavõitjast korvpallitreener Tiit Sokk,  kultuurivaldkonna noori hindab laulja ja muusikanäitleja Gerli Padar. Ettevõtlikkustalente hindab ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse edendajana tuntud Darja Saar ning tublimad teadustalendid selgitab välja teadussaate Rakett69 kohtunik Aigar Vaigu.

Head Uudised GoodNews