1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Üle 70 bussijuhi saab tööd
Üle 70 bussijuhi saab tööd

Üle 70 bussijuhi saab tööd

SebeTänavu juulis alustab bussifirma SEBE Pärnus linnaliinide teenindamist ja värbab selleks vähemalt 70 bussijuhti. Tööle oodatakse nii kogenud bussijuhte kui ka neid, kes alles soovivad bussijuhiks õppida.

SEBE juhatuse liige Üllar Kaljuste kirjeldas, et ettevõte otsib oma Pärnu meeskonda bussijuhte, kes oleksid klientide teenindamisel eeskätt viisakad ja kohusetundlikud. “Just bussijuhist, tema sõidumaneerist, reisijatega suhtlemisest ja kohusetundest tööülesannete täitmisel sõltub pakutava teenuse kvaliteet,” selgitas Kaljuste.

Kaljuste lisas, et Pärnu linnaliinide bussijuhtideks oodatakse kandideerima nii kogenud bussijuhte kui ka inimesi, kes alles soovivad bussijuhiks õppida. “Ootame hea meelega kandideerima tänaseid Pärnu linnaliinide bussijuhte. Lisaks püüame anda võimaluse inimestele, kes soovivad omandada D-kategooria sõidukijuhi tunnistuse ja leida uusi väljakutseid bussijuhina. Samuti loodame leida oma ridadesse naisbussijuhte,” tõi Kaljuste välja, tuletades meelde, et bussijuhi amet pole mõeldud vaid meestele.

Läbi D-kategooria sõidukijuhi koolituse on bussijuhiks võimalik kandideerida vähemalt 24-aastasel keskharidust omaval soovijal, kellel on vähemalt kaheaastane B-kategooria sõidukijuhiloa staaž. Veebruari lõpuni avatud kandideerimise kohta leiab täpsemat infot SEBE bussifirma kodulehel www.sebe.ee.

Alates 2013. aastast bussijuhtide koolitamisega tegelenud SEBE alustab tulevaste bussijuhtide koolitusgrupiga märtsis. “Oleme viimase nelja aasta jooksul viinud läbi viis koolitusgruppi, nii Tallinnas kui ka Tartus. Saime sealt igati positiivsed tulemused ja leidsime oma meeskonda tublid bussijuhid, kes on ühtlasi ka suurepärased klienditeenindajad,” sõnas Kaljuste ning lisas, et sellest tulenevalt otsustas ettevõte leida läbi koolitusgrupi bussijuhte ka Pärnu liinidele eesmärgiga pakkuda bussisõitjatele head sõidu- ja teeninduskogemust.

Kõigile väljavalitud kandidaatidele, kes läbivad edukalt SEBE korraldatava koolituse ja autoregistrikeskuse eksami, pakub SEBE tööd Pärnu linnaliini bussijuhina. Koolituse käigus omandatakse teadmisi nii bussiettevõtte tööprotsessidest kui klienditeenindusest. Koolitusel osalemine on tasuta.

Pärnu linna bussiliiniveo leping hakkab kehtima käesoleva aasta 1. juulist ning lõppeb 2026. aasta lõpuga. Vastavalt lepingule tagab SEBE bussifirma korrektse ja kvaliteetse liiniteeninduse, liinigraafikust kinnipidamise ning hangib liinidele uued ja kaasaegsed bussid.

AS SEBE on opereerinud bussiteenuste turul üle 20 aasta. Ettevõtte bussiteenuse standardiks on mugavus, täpsus ja turvalisus.

Head Uudised GoodNews