1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Üle-Eestiline mitmike kokkutulek paneb loomaaia kihama
Üle-Eestiline mitmike kokkutulek paneb loomaaia kihama

Üle-Eestiline mitmike kokkutulek paneb loomaaia kihama

Laupäeval toimub Tallinna loomaaias kuues üle-Eestiline mitmike kokkutulek, kuhu on end kirja pannud enam kui 260 perekonda, kus kasvamas kaksikud, kolmikud ja nende õed-vennad.

Sel aastal on registreerunud perede hulk korraldajaid tõsiselt üllatanud ja seadnud üritusele varasemast suuremad ootused.

„Prognoositud 180 pere asemel on tublisti rohkem huvilisi, kes soovivad osa saada mitmikeperede aasta ühest tähtsündmusest,“ sõnab korraldustiimi liige Kadri Talva-Ots. „Aasta aastalt püüame natuke enam üle oma varju hüpata, et pakkuda mitmikeperedele väärilist üritust, mis oleks nii sisukas kui ka lustlik lastele.“ Üritus on ühtlasi oluline koht, kus pered saavad jagada kogemusi mitmike kasvatamise teemal.

Seekordse mitmike kokkutuleku läbivaks teemaks tervis, nii vaimne kui füüsiline. Esmakordselt ootavad ees lühikoolitused Eesti Lastevanemate Liidult, Mürgistusteabekeskuselt ja hambajooga Suukoolilt. Proovile saab panna end nii Korrus3 maadlustrennis kui lastejoogas, lisaks lüüa kaasa muusikanurgas, osaleda erinevates töötubades ja aega maha võtta beebialal. Kogenud giidid tutvustavad kokkutulekul osalejatele põnevaid loomaaiaasukaid.

„Suurimaks väljakutseks on sel korral kahtlemata ligi 1200 inimese paigutamine traditsioonilisele suurele ühispildile,“ räägib korraldustiimi liige Mirjam Treiel. „Hoiame elus toredaid traditsioone, peame ühispiknikku ja korraldame tänu toredatele toetajatele uhke loosimise“.

Kokkutulekut korraldavad kolm naist, kellel täiesti keskmised mitmikepered, kus kasvavad kaksikud ja nende õed vennad.

Mitmike kokkutuleku idee sündis kuus aastat tagasi Facebooki grupis Mitmikud, kui seal igapäevaseid praktikaid jagavad vanemad soovisid ka päriselus kohtuda. Praeguseks on grupis liikmeid enam kui 1200 perekonda. Eelmisel aastal osales prognoositud 60 pere asemel 130, sel aastal on registreerunud perede arv sellegi kahekordselt ületatud.

Head Uudised GoodNews