1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Üle kahekümne õue ja hoovi avaneb Sibulatee puhvetite päeval
Üle kahekümne õue ja hoovi avaneb Sibulatee puhvetite päeval

Üle kahekümne õue ja hoovi avaneb Sibulatee puhvetite päeval

16. septembril toimub taas Sibulatee puhvetite päev. Oma kodu väravad, uksed ja hoovid avavad kakskümmend kuus piirkonnas elavat ja toimetavat pere. Oodatakse külalisi, kellele meeldivad kodused ja kohalikust toorainest valmistatud road.

Sibulatee puhvetite päev sai inspiratsiooni Eesti mitmetes piirkondades suviti toimuvatest kohvikupäevadest. Sibulatee võrgustiku liikmed soovisid kogukonda aktiveerivat ning rohkem külastajaid toovat päeva korraldada justnimelt sügisel.

Eesti toidu kuu ajal toimuval sündmusel on sealsed kakskümmend kuus puhvetit laiali pillutatud terve Sibulatee piirkonnas. Samas on näiteks Nina külas pea et külg-külje kõrval kolm puhvetit. Kaugemad avatud õued asuvad Välgis või hoopiski Torilas. Päris mitmed puhvetid asuvad otse Peipsi järve kaldal.

Puhvetid pakuvad eelkõige kohalikust toorainest valmistatud roogi ja jooke. On nii sibulapirukaid, kalasuppi ja seeneroogasid; on nii marjakooke kui suitsutatud kala. Muidugi on pannkooke ja vahvleid, õunatoite ja õunajooke. Teeveere puhvet on välja tulnud veganitele sobivate toitudega.

Mitmed puhvetid pakuvad tegevust tervele perele. On nii muusikalisi ülesastumisi kui ka näiteks külateatri ülesastumisi. Torilas asuvas puhvetis saab kangastelgedega vaipa kududa, Luulepuhvetis Liivi muuseumis saab luuletuse eest värskelt pressitud õunamahla. Voronja galerii puhvet aga näitab viimast korda sellesuvist näitust. Üks puhvetitest asub suisa Alatskivi lasteaias, kus lastele on õues rohkem tegevust ja mille müügitulu läheb lasteaia arendamisse ehk rõõmuks kohalikele lastele. Õhtu lõpetab teatraalse õhtusöögiga Tähemaa vareme resto, kuhu tuleb oma kohad ette registreerida.

Puhvetite päev toimub iga ilmaga ja puhvetid töötavad ka vihma korral.

Sibulatee puhvetite päeva kohta leiab infot nii Sibulatee veebikodust www.sibulatee.ee kui sündmuse jaoks loodud näoraamatu lehelt https://www.facebook.com/events/246809799055490/

Head Uudised GoodNews