1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Ülemiste veepuhastusjaam kutsub inimesi jaama tööd uudistama
Ülemiste veepuhastusjaam kutsub inimesi jaama tööd uudistama

Ülemiste veepuhastusjaam kutsub inimesi jaama tööd uudistama

Foto: Riina Vaikmaa

24. augustil avab Ülemiste veepuhastusjaam uksed kõigile huvilistele, tervisesportlased on oodatud traditsioonilisele jooksule ümber Ülemiste järve.

Ülemiste veepuhastusjaam tervitab huvilisi juba sel laupäeval, 24. augustil kell 11.00 – 14.30 pakkudes meelelahutust ja tegevusi nii suurtele kui väikestele. Traditsiooniliseks saanud Ülemiste järve jooks avab aga spordisõprade jaoks harilikult suletud jooksuraja ümber tallinlaste joogiveeallika.

Veepuhastusjaama ekskursioon tutvustab lähemalt jaama tööd – huvilised saavad aimu, kuidas saab järveveest kvaliteetne joogivesi ning kuidas see linnaelanikeni toimetatakse. Samuti jagatakse lihtsaid ja praktilisi näpunäiteid, kuidas kodus vett säästa ning seeläbi hoida nii raha kui meid ümbritsevat looduskeskkonda. Lastega viivad põnevaid veeteemalisi mänge ja harivaid tegevusi läbi särtsakas Pipi Pikksukk ning veetilk Tilgu. Kohal on Eesti Baarmanide Assotsiatsiooni baarmanid, kes valmistavad kõigile soovijaile kohapeal kraaniveest kokteile ning jagavad ka nõuandeid kuidas kodus kraaniveest maitsvaid jooke valmistada.

Samaaegselt veepuhastusjaama avatud uste päevaga on kõigil tervisesõpradel võimalik joosta 14. km ümber Ülemiste järve või osa võtta 5. km pikkusest metsajooksust. Start jooksudele antakse kell 12.00. Väikestele spordisõpradele toimuvad Mumuu lastejooksud, algausega kell 11.00.

Jaama tutvustavad eestikeelsed ekskursioonid toimuvad kell 11.00 – 14.30 igal pool- ja täistunnil, viimane ekskursioon stardib kell 14.30. Venekeelsed ekskursioonid toimuvad kell 11.00, 12.30 ja 14.30.

Ülemiste veepuhastusjaam asub Tallinnas, aadressil Järvevana tee 3.

Head Uudised GoodNews