1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Üleriigilise vokaalansamblite konkursi võitnud Rahvusooperi Estonia meeskvintett esitas ka käesoleva sajandi alguse poplaulu „Helista mulle mobiilile“
Üleriigilise vokaalansamblite konkursi võitnud Rahvusooperi Estonia meeskvintett esitas ka käesoleva sajandi alguse poplaulu „Helista mulle mobiilile“

Üleriigilise vokaalansamblite konkursi võitnud Rahvusooperi Estonia meeskvintett esitas ka käesoleva sajandi alguse poplaulu „Helista mulle mobiilile“

Rahvusooper Estonia Poistekoori meeskvintett koos Põlva muusikakooli ansambliga Blue-S , kes saavutas laureaaditiitli X -II klassi neidude arvesuses

Möödunud laupäeval Jõgeva kultuurikeskuses lõppenud XXII Alo Mattiiseni muusikapäevade üleriigilisel vokaalansamblite konkursil võitis grand prix Rahvusooperi Estonia poistekoori meeskvinett, mille juhendajaks on Riivo Jõgi.

Peaauhinna pälvinud meeskvintetis laulavad Artjom Pahhomov, Kasper Kaar, Matthias Merelaine, Martin Einmann, Indrek Vahur.„Me esitasime kolm laulu: „Tänav, kus sa elad“, „Laul kaptenist“ ja 21. sajandi alguse poplaulu „Helista mulle mobiilile“. Ma arvan, et viimane laul tõigi meile võidu. Sel konkursil tagab edu pidev harjutamine ja kokkulaulmine ning veel paljud muud asjad.Meil on väga lahe juhendaja Riivo Jõgi, arvan, et ilma temata poleks me grand prix`d saanud,“ arvas Kasper Kaar.

Grand prix pälvinud Rahvusooperi Estonia poistekoori meeskvintett oli lihtsalt vaimustav. See oli väga hea esitus muusikalises, lavastuslikus ja näitlejameisterlikus mõttes. Riivo Jõgi, kes neid juhendab, on minu arvates multitalent. Ta toob Alo Mattiiseni muusikapäevade konkurssidele alati ansambleid, kes võidavad. Rõõm tõdeda, et igal aastal näeb uusi noori, kes on enda jaoks avastanud Alo Mattiiseni muusikapäevad. Muusikapäevadel toimuva vokaalansamblite konkursi tase läheb aga järjest kõrgemaks. Imetlen juhendajaid, kes on ühe ansambliga tegelemise lõpetanud, sest noored on gümnaasiumi lõpetanud, kuid peagi on juba kohal uue kollektiiviga. Selline järjepidevus on väga oluline ja kindlustab edasikestmise,“ ütles žüriisse kuulunud koorijuht ja riigikogu liige Laine Randjärv.

Mitmekülgne muusikaõpetaja Riivo Jõgi pälvis eripreemia stabiilselt tehtud juhendajatöö eest.

„Ilmselt on põhjuseks see, et minu juhendatud kollektiivid on vokaalansamblite konkursil neljal korral (2015, 2016 ja 2017 ansambel Gram of Fun ja tänavu RO poistekoori meeskvintett) grand prix saanud.  Koos oma ansambliga olen sellel sündmusel aga osalenud vist viiel-kuuel korral. Hea aura loovad siin südamest ja entusiasmiga kaasa elav publik ja esinejatevaheline hea läbisaamine,“ arvas ta.

X-XII klassi neidude arvestuses tuli tänavu laureaadiks Põlva muusikakooli ansambel Blue-S, juhendajateks Riivo Jõgi ja Margot Suur.

Alo Mattiisenile pühendatud pikaajalise traditsiooniga muusikapäevade algatajaks ja hingeks on Jõgeva muusikaõpetaja ja koorijuht Maret Oja.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews