1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÜLESKUTSE I Lauri Laats: kutsun taas üles ka mustamäelasi naabrivalvele, tähelepanelikkusele – kutsun hoolima!
ÜLESKUTSE I Lauri Laats: kutsun taas üles ka mustamäelasi naabrivalvele, tähelepanelikkusele – kutsun hoolima!

ÜLESKUTSE I Lauri Laats: kutsun taas üles ka mustamäelasi naabrivalvele, tähelepanelikkusele – kutsun hoolima!

Mustamäe linnaosa vanema tänahommikune ringkäik linnaosas näitas inimloomuse pimedamat poolt – rammumehed olid öösel Männi pargi inventariga jõudu katsunud.

Fotod: Lauri Laats

“Pilt Mustamäe esinduspargis tegi meele pehmelt öeldes mõruks,” ütleb Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. “Eks see on inimlikult mõistetav, et kodus istumine muutub pikapeale tüütuks, inimesed tahaks juba nii-öelda puhata ja mängida. Ja nagu kõik juuresolevatelt piltidel näha võivad, ongi täna öösel tuldud Männi parki “mängima” printsiibil: mis ripakil, see ära, ja mis ripakil ei ole, selle kisume ripakile – ja ikka ära! Need, kes siin tegutsesid, pidid ilmselt olema meie oma armsad mustamäelased, nii kurb kui seda ka tunnistada pole. Sest mulle tundub see üsna ebatõenäoline, et keegi kuskilt kaugelt siin jõu- ja ilunumbreid harrastamas käib. Ei salga, et materiaalse kahju kõrval on veel kibedam kahjutunne ja pettumus.

Mustamäe pargid on alati olnud linnaosa tõmbekeskused. Kahjuks peab nentima, et eriolukord ja selleks puhuks kehtestatud reeglid ei ole seda fakti muutnud. Ikka kogunevad Parditiigi pargis mitmed seltskonnad, samuti Sütiste parkmetsas, tarvitatakse alkoholi ja sumisetakse. Mupo või politsei patrulli nähes katsutakse laiali pagedad, kõigil see muidugi ei õnnestu, nii et mõned on saanud juba ka karistada. Aga kui kaua see purjutajatel meeles püsib, kauaks sellest kasu on?

Nagu Aivar Toonpere Tallinna Munitsipaalpolitsei Ametist kinnitas, hakkab mupo tuulevaiksete ilmadega kasutama olukorra ja paikkondade jälgimiseks lisaks patrullimisele ka drooni. Linnaosa valitsuselgi on plaanis võtta kasutusele täiendavaid meetmeid, et kaitsta meie parke – ja meie inimesi. Mõnesid ka nende enda eest.

Kutsun taas üles ka mustamäelasi naabrivalvele, tähelepanelikkusele – kutsun hoolima! Ja kui kuskil märkate mis iganes laadi korrarikkumist, eriolukorra reeglitest möödahiilimist jne, andke sellest kindlasti teada! Meie kõigi vastutustundest sõltub see aeg, millal saame naasta tavapärase elu juurde, me peame seda mõistma. Koos saame hakkama!”

Head Uudised GoodNews