1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÜLEVAADE I Sotsiaalkomisjon saab avalikul istungil ekspertidelt ülevaate viiruse levikust
ÜLEVAADE I Sotsiaalkomisjon saab avalikul istungil ekspertidelt ülevaate viiruse levikust

ÜLEVAADE I Sotsiaalkomisjon saab avalikul istungil ekspertidelt ülevaate viiruse levikust

Riigikogu sotsiaalkomisjon kohtub tänasel avalikul videoistungil valitsusele koroonakriisi kohta nõu andvate teadusnõukogu liikmete professor Krista Fischeri ja professor Irja Lutsariga.

Sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder ütles, et kohtumine on oluline just praegu Riigikogus koroonaviiruse tagasilöökide vastu kavandatud seadusemuudatuste menetlemise ajal. „Kuna viimastel nädalatel toimub kõik peadpööritava kiirusega, on kõik eilsed uudised otsuste langetamise seisukohalt juba aegunud info. Eriti oluline on vahetu võimalus professorite Fischeri ja Lutsariga kohtuda värske info ja prognooside saamiseks just nüüd, kui Riigikogu menetleb niinimetatud kriisipakette,“ rääkis Mölder.

Ka sotsiaalkomisjoni aseesimees Helmen Kütt rõhutas professoritega kohtumise olulisust. „Professorid Fischer ja Lutsar on valdkonna parimate asjatundjatena kahtlemata viimasel ajal väga hõivatud olnud pideva olukorra monitoorimise ja soovituste edastamisega nii valitsusele kui ka avalikkusele. Ka tänane sotsiaalkomisjoni avalik istung on planeeritud just selleks, et viia teabe jagamist suurema hulga inimesteni, kui seda on vaid sotsiaalkomisjoni liikmed. Oleme siiralt tänulikud, et nad selleks täna ning loodetavasti tulevikuski aega ja jõudu leiavad,“ sõnas Kütt.

Tartu Ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer ning Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar kuuluvad valitsust koroonaviiruse asjus nõustavasse COVID-19 tõrje teadusnõukotta.

Kohtumisel osaleb ka Sotsiaalministeeriumi asekantsler Maris Jesse.

Avalik istung algab kell 14 ja seda on võimalik jälgida veebiülekandes.

Videosalvestist istungist saab hiljem vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil.

Head Uudised GoodNews