1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ullo Toomi nimelise tantsustipendiumi saaja selgunud
Ullo Toomi nimelise tantsustipendiumi saaja selgunud

Ullo Toomi nimelise tantsustipendiumi saaja selgunud

Ullo Toomi moldpilli mängimas Foto: estonica.org
Ullo Toomi moldpilli mängimas
Foto: estonica.org

Ullo Toomi halduskogu otsustas üksmeelselt määrata Ullo Toomi nimelise stipendiumi Natalja Rasskazovale pühendunud tantsutöö, rahvaste tantsude ja eesti rahvatantsu propageerimise eest Ida-Virumaal. Stipendium antakse pidulikult üle Ullo Toomi 112. sünniaastapäeval kell 13 Tallinna Raekojas.

Ullo Toomi halduskogu esimehe Ilma Adamsoni sõnul on Rasskazova oma aastatepikkuse tööga andnud hindamatu panuse tantsukultuuri arendamisse Ida-Virumaal. “Natalja Rasskazova suhtub tähelepanuväärse austusega eesti tantsu ja tantsutraditsiooni üldiselt ning samuti peab ta oluliseks rahvarõiva traditsioone, olles neid lausa ise tikkinud ja õmmelnudki. Natalja on siduvaks lüliks eri rahvuste vahel, ta hindab tantsijate omavahelisi sõbralikke suhteid ja toetust,” ütles Adamson.

Rasskazova on praeguseks olnud 32 aastat rahvatantsuansambli “Suveniir” juht ja eestvedaja. Ansambli repertuaaris on üle 40 eesti tantsu.

1987. aastal loodud Ullo Toomi Fondi eesmärk on jäädvustada mälestust Ullo Toomist ning väärtustada rahvatantsualast tegevust. Fondi rahast antakse välja Ullo Toomi nimelist tantsustipendiumi eesti rahvatantsul ja autoritantsul põhineva silmapaistva tegevuse eest.

Toomi stipendiumi saajate seas on olnud Henn Tiivel, Mait Agu, Ilma Adamson, Ilmar Moss, Helju Mikkel ja teised rahvatantsujuhid.

Stipendiumi kätteandmist korraldavad Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus ning Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts.

Head Uudised GoodNews