1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. ÜRDID MAITSEKS JA RAVIKS I Tallinna Botaanikaaed kutsub teemapäevale „Ürdid maitseks ja raviks“
ÜRDID MAITSEKS JA RAVIKS I Tallinna Botaanikaaed kutsub teemapäevale „Ürdid maitseks ja raviks“

ÜRDID MAITSEKS JA RAVIKS I Tallinna Botaanikaaed kutsub teemapäevale „Ürdid maitseks ja raviks“

26. juulil toimub botaanikaaias teemapäev, kus külastajad saavad spetsialisti juhendamisel osaleda Meelte aias maitse- ja ravimtaimi tutvustaval ringkäigul ja täiendada teadmisi taimede kogumisest ja kasutamisest.

Maitse- ja ravimtaimede hulgas on nii ammuseid tuttavaid kui ka vähem levinud ürtide esindajaid. Teemapäeval saab tutvust teha ka eksootilisemate ürditaimedega nagu sidrunaloisia, ahtalehine käokuld või magus lippia. „Et juulikuus saab koguda paljusid ravimtaimi, seda nii koheseks tarvitamiseks kui varuda sügistalviseks ajaks, siis kutsume kõiki botaanikaaeda, kus saab ravimtaimede alast nõu,“ räägib päeva kuraator Tiia Jaanus. Teemapäeval tutvustatakse ravitoimelisi taimedestillaate ehk hüdrosoole koos näidisdestillatsiooniga ning räägitakse nende kasutamisvõimalustest. Lisaks saavad huvilised kaasa osta ravimtaimede istikuid, ürtidest valmistatud tooteid ja ravimtaimedest destilleeritud hüdrosoole. Maitsta saab loodusest kogutud taimedest toite.

Päevakava:

11.00 Maitse- ja ravimtaimi tutvustav ringkäik Meelte aias
12.00 Lastele töötuba „Lõhnav kaart ürdiaiast”
12.30 Näidisdestillatsioon ja hüdrosoolide tutvustus
13.00 Maitse- ja ravimtaimi tutvustav ringkäik

Tallinna Botaanikaaia väliterritoorium ja kassa on avatud iga päev kell 10.00–19.00, kasvuhooned 11.00–19.00. Sissepääs tavahinnaga.

Head Uudised GoodNews