1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Uudne detektor hakkab teavitama õlireostusest Tallinna rannikul
Uudne detektor hakkab teavitama õlireostusest Tallinna rannikul

Uudne detektor hakkab teavitama õlireostusest Tallinna rannikul

Tallinna keskkonnaamet avab neljapäeval linnahalli kail pealinna õlireostuse monitooringu pilootprojekti, mille raames hakkab vee äärde paigaldatav uudne detektor andma infot õlireostuste kohta.

Tallinna keskkonnaamet asub pilootprojekti läbiviimisel koostööle kahe Eesti tehnoloogiaettevõttega, milleks on Laser Diagnostic Instruments AS ja Flydog Solutions OÜ. Koostööprojekti raames paigaldatakse linnahalli kaile õlidetektor, mis seirab veepinda ning teavitab õlireostusest keskkonnaameti vastutavaid töötajaid e-posti ning SMS-i kaudu. Ühtlasi on merepuhtuse staatust linnahalli kai juures võimalik reaalajas jälgida Flydog Solutionsi loodud keskkonnaseiresüsteemi abil, mis võimaldab õlidetektori kogutud infot edastada ja hallata.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul pakub õlireostuse pilootprojekt Tallinnale innovaatilist lahendust mere puhtuse jälgimisel ja seisundi parandamisel ning on samm edasi täitmaks Tallinna pikaajalist ambitsiooni pälvida 2018. aasta Euroopa Rohelise Pealinna tiitel. “Kui Tallinn soovib edukalt esineda 2018. aasta Euroopa Rohelise Pealinna konkursil, on Tallinnal umbes kolm aastat aega, et teha oluline hüpe keskkonnavaldkonnas. Selleks on vaja linna ja erasektori aktiivset koostööd,” selgitas Sarapuu.

Merepuhtuse info tehakse avalikkusele kättesaadavaks veebiplatvormil www.flydog.eu/greentallinn, kus lisaks õlidetektori infole kuvatakse ka õhu- ja veetemperatuuri, mõõtmiste aegu ning seadmete GPS asukohta.

Veebiplatvorm on kõikidele huvilistele avalik kuni pilootprojekti lõpuni 1. oktoobril.

Head Uudised GoodNews