1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Uue koguperefilmi “Supilinna Salaselts” liikmed seiklevad Otepääl
Uue koguperefilmi “Supilinna Salaselts” liikmed seiklevad Otepääl

Uue koguperefilmi “Supilinna Salaselts” liikmed seiklevad Otepääl

Foto: Heikki Leis
Foto: Heikki Leis

Koguperefilmi „Supilinna Salaselts“ võtted jõuavad augusti lõpus Otepääle, kus toimub ka filmivõtete lõpetamine.

Filmivõtted toimuvad 31.augustist kuni 2.septembrini Otepääl Kastolatsi kirikus. Produtsendi Diana Mikita sõnul valiti Otepää filmivõteteks just selle omanäolise ehitise tõttu. „Kastolatsi kirikul on filmis oluline ja põnev roll kanda, millelt enne filmi esilinastumist ei saa saladuseloori kergitada,” selgitas Mikita. „Erinevalt Tartus toimunud filmivõtetest, kus võttepaigad võimaldasid ka linnaelanikel filmimaailma telgitagustega tutvuda ning osadest stseenidest osagi võtta, siis Kastolatsis asub võtteplats nii kitsal ja piiratud alal, et paraku ei saa me kohalikel elanikel paluda võtteplatsi külastama tulla”.

Võtete ajal saab Otepääl näha nii filmi väikesi peategelasi kui ka tuntud näitlejaid, näiteks Mirtel Pohlat ja Soome näitlejat Sampo Sarkolat. Kogu võttemeeskond ja näitlejad peatuvad sel perioodil GMP Clubhotel’is.

Filmi tegijad loodavad filmi valmis saada käesoleva aasta lõpuks, et osaleda sellega ka Berliini filmifestivali võistlusprogrammis. Eesti kinodesse jõuab „Supilinna Salaselts“ 2015.aasta kevadel.

Foto: Heikki Leis
Foto: Heikki Leis

“Supilinna Salaselts” on Mika Keräneni lasteraamatutel põhinev seikluslik koguperefilm, mille tegevustik toimub Tartus. Filmivõtted algasid selle aasta juunis ning on kestnud kogu juuli- ja augustikuu. Neli supilinna last Mari, Sadu, Olav ja Anton loovad oma salaseltsi ülesandega leida üles aarded, mille Mari vanaisa, eakas ülikooli professor on nende jaoks hiilgava meisterlikkusega ära peitnud. “Supilinna Salaseltsi” peaosalised on Gregor Kelder Saaremaalt, Olivia Viikant, Karl Jakob Vibur ja Hugo Soosaar Tallinnast, Arabella Antons Tartust, Sten-Markus Rohtla Rakverest ning Meriliis Lillemägi Pärnust. Filmi tootja on Eesti produktsioonifirma Nafta Films koostöös Soome produktsioonifirmaga Solar Films. Filmi rešissöör on Margus Paju, peakunstnik Jaagup Roomet, operaator Meelis Veeremets, stsenaristid Mihkel Ulman ja Christian Gamst Miller-Harris Taanist. Filmi produtsendid on Esko Rips ja Diana Mikita. Filmi finantseerivad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Rahvusringhääling. “Supilinna salaseltsi” toetab ka Tartu linn ja osa filmi tulust antakse Tartus loodavasse filmifondi.

Head Uudised GoodNews