1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Uuenenud Energia avastuskeskust on aastaga külastanud üle 100 000 inimese
Uuenenud Energia avastuskeskust on aastaga külastanud üle 100 000 inimese

Uuenenud Energia avastuskeskust on aastaga külastanud üle 100 000 inimese

Uuenenud Energia avastuskeskust on aastaga külastanud üle 100 000 inimese

Energia avastuskeskuse taasavamisest on möödunud aasta ning keskust on selle aja jooksul külastanud 102 800 inimest, kelle hulgas on palju kooliekskursioonidega tulijaid, peresid, turiste, kui ka ettevõtete sündmustel ja seminaridel osalejaid.

Keskus avati põhjaliku renoveerimise järel taas möödunud aasta 13. juunil. Ümberehitusega taastati täies ilus tänaseks 102-aastane endine Tallinna elektrijaama hoone, kus on eksponeeritud elektrijaama interjöör koos omaaegse sisseseadega. Keskuses on eksponaate 1913. aastast, kui jaam avati.

Kaasaegsele avastuskeskusele loodi 95 energia, valguse, optika, heli ja üldhuvi interaktiivset eksponaati, mis on püsiekspositsioonis keskuse kolmel näituse korrusel. Iga poole aasta järel vahetub keskuse hooajaline teadusnäitus. Hetkel on selleks Austrias valminud näitus „Kosmose kõla“, mis keskendub helidele, mida on võimalik tänapäevase tehnoloogia abil kosmoses salvestada.

Keskuse staareksponaadiks on nn välgudemonstratsioon, kus külastajad näevad Faraday puuris Tesla generaatori abil loodud kuni 3 meetriseid välgunooli. Väga populaarsed on ka „Juuksed püsti“ staatikademonstratsioon, keskuse planetaariumiprogrammid ja –filmid, teadusteatrietendused ja töötoad.

Keskus on ka populaarne seminaride ja ettevõtte sündmuste toimumise paik, sest renoveerimise käigus loodi keskusele endisesse elektrijaama lülitushoonesse juurde kaunis seminariruum ning füüsikaklassid. Keskuses on aasta jooksul toimunud 220 ettevõtte sündmust ja/või seminari.

Esimese taasavatud aasta jooksul on keskust külastanud enam kui 8000 turisti. Suvel keskendume peredega reisivatele sise- ja välisturistidele ning kruiisituristidele.

Lastele toimuvad suvisel koolivaheajal avastuspäevad ning suvekuude nädalavahetustel erinevatele keskuse ekspositsiooni või programme puudutavatele teadusteemadele pühendatud perepäevad.

Täpsema suviste tegevuste programmi leiab www.energiakeskus.ee

Head Uudised GoodNews