1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. UUS ARUTELU I Põhiseaduskomisjon toetas päästeseaduse ja relvaseaduse uuesti arutamist
UUS ARUTELU I Põhiseaduskomisjon toetas päästeseaduse ja relvaseaduse uuesti arutamist

UUS ARUTELU I Põhiseaduskomisjon toetas päästeseaduse ja relvaseaduse uuesti arutamist

Põhiseaduskomisjon arutas täna presidendi poolt välja kuulutamata jäetud päästeseaduse ja relvaseaduse muutmise seadust ning leidis üksmeelselt, et seadusesse tuleb teha vajalikud parandused.

Komisjoni esimees Paul Puustusmaa ütles, et komisjon tutvus täna Vabariigi Presidendi argumentidega ja kuulas ära asjaomaste ametkondade selgitused ning otsustas mitte toetada seaduse muutmata kujul vastuvõtmist. „Kui Riigikogu otsustab mitte võtta seadust muutmata kujul vastu, siis alustame uuesti eelnõu menetlust, et viia sisse vajalikud muudatused,“ ütles Puustusmaa.

Komisjoni liikme Hanno Pevkuri sõnul tuleb seadust parandada kriisinfo telefonile terviseandmete kättesaadavaks tegemise osas, et kõrvaldada vastuolu põhiseadusega. „E-tervises on kehtinud alati põhimõte, et hoiame üleliigsed silmad terviseinfost eemale ja anname inimestele kindlustunde, et nende terviseandmed on kaitstud,“ lausus Pevkur.

Riigikogu võttis päästeseaduse ja relvaseaduse muutmise seaduse vastu 15. aprillil. President jättis seaduse välja kuulutamata, kuna see ei ole vastavuses Eesti Vabariigi põhiseadusega. Seoses sellega arutab Riigikogu seadust (128 UA) uuesti.

Õiguskomisjon arutas sama küsimust 7. mail ja toetas samuti konsensuslikult seaduse muutmist. Riigikogu arutab seadust täiskogus uuesti 21. mail.

Head Uudised GoodNews