1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Uus karjäärimäng paneb teadmised proovile
Uus karjäärimäng paneb teadmised proovile

Uus karjäärimäng paneb teadmised proovile

KarjäärimängSA Innove karjääriplaneerimise teemaportaal Rajaleidja kutsub uues virtuaalses karjäärimängus põhikooli, gümnaasiumi ja kutsekooli õpilasi elukutse valikul ja õpinguplaanides oma teadmisi proovile panema.

Rajaleidja uues karjäärimängus ootavad mängijat küsimused enese, haridus-ja töömaailma, õpirände ning karjääri- ja õppenõustamisteenuste kohta. Lisaks tuleb kokku panna pusle ja testida oma teadmisi Rajaleidja keskuste asukohtadest ja kõikvõimalikest erinevatest ametitest. Mängu tulemus sõltub küsimuste vastamisele ja ülesannete lahendamisele kulunud ajast. Lõpuks saab mängija soovi korral kanda oma tulemuse edetabelisse ning võrrelda seda teistega.

SA Innove juhatuse liikme Robert Lippini sõnul on praeguste noorte puhul nutitelefonide, tahvel- ja sülearvutite kasutamine igapäevane tegevus ning seetõttu tulebki leida uusi lähenemisviise, kuidas õppuritele vajalikke teemasid ka innovaatiliselt tutvustada. „Usun, et karjäärimäng suunab noori juba ees-ootaval kevadisel koolivaheajal, mil toimuvad paljudes gümnaasiumides sisseastumiskatsed ning kutse- ja kõrgkoolides avatud uste päevad, oma edasisele karjäärile mõtlema. Just Rajaleidja on see koht, kust saab kõige kompaktsemalt infot võimalike õpingu- ja töövalikute tegemiseks.“

Rajaleidja plaanib kord kvartalis kõikide karjäärimängu mängijate vahel loosida välja ka Rajaleidja sümboolikaga auhindu. Esimene suurem auhindade jagamine toimub juba 24. märtsil 2014, kus premeeritud saavad kõikide vanusekategooriate kakskümmend parimat.

Rajaleidja karjäärimängu valmimist toetas Euroopa sotsiaalfond. Oma teadmisi saab proovile panna SIIN!

Sihtasutus Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

Head Uudised GoodNews