1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Uus lastekaitse korraldus parandab laste ja perede heaolu
Uus lastekaitse korraldus parandab laste ja perede heaolu

Uus lastekaitse korraldus parandab laste ja perede heaolu

Uus lastekaitse korraldus parandab laste ja perede heaoluReedel tutvustatud lastekaitse korralduse uuendamise alusanalüüs kinnitas, et sotsiaalministeeriumis välja töötatud lastekaitse valdkonna uus korraldus aitab parandada laste ja lastega perede heaolu.

Samuti tutvustati lastekaitseseaduse eelnõu mõjuanalüüsi, mille käigus hinnati millised on seaduse ellu viimise positiivsed mõjud ning milliseid võimalikke ohte tuleb seaduse rakendamisel arvesse võtta.

Uuring telliti riigikantselei tarkade otsuste fondi toel, seda rahastas Euroopa Sotsiaalfond ning selle teostas Tartu Ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskus RAKE.

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna juhataja Anniki Tikerpuu sõnul luuakse lastekaitse seadusega lapse ja pere heaolu toetav ning koostööd väärtustav raamistik, mis aitab tõsta lastekaitsetöö kvaliteeti ning parandada valdkondadevahelist koostööd.

„Asetame lastekaitsetöö keskmesse ennetuse, varase märkamise ja õigeaegse sekkumise. Nii saame kõrvaldada tänase süsteemi probleeme ning lapsi ja peresid paremini abistada,“ ütles Tikerpuu.

„Ka mõlemad uuringud kinnitasid, et probleemide ennetamine ja varane sekkumine on tulemuslikum ja odavam kui nende hilisem lahendamine ning laste heaolu kahjustavate tagajärgede likvideerimine,“ lisas ta.

Kooskõlastusringil olev lastekaitseseaduse eelnõu loob üldseadusena sisulise raami lapse heaolu tagamiseks kogu riigis. Seaduseelnõu valmis tihedas koostöös huvigruppidega, kelle hulgas olid ka lapsed ja noored.

Head Uudised GoodNews