1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. UUS! Linnurahvas tegi nutika linnumääraja
UUS! Linnurahvas tegi nutika linnumääraja

UUS! Linnurahvas tegi nutika linnumääraja

linnumäärajaEesti Ornitoloogiaühing koostöös ettevõtetega 5D Vision ja Walk & Learn on loonud nutika linnumääraja. See aitab algajal linnuhuvilisel looduses kohatud linnuliiki tuvastada silma hakanud tunnuste, näiteks suuruse, noka kuju, värvuse, elupaiga vm järgi. Määraja sisaldab 267 Eesti linnuliiki ehk kõik siin regulaarselt pesitsevad, talvitavad ja läbirändavad linnud ning ka mõned haruldused. Iga liigi kohta on määrajas kirjeldus, pildid, helisalvestis, levikukaart jm. Määrajast on valminud veebikeskkond aadressil http://linnud.loodus.ee ja õues kasutamiseks nutirakendus “Eesti linnud”, mida saab alla laadida Google Play kaudu. Apple`i toodete kasutajad saavad rakenduse kahe nädala pärast AppStore`ist. Nii veebimääraja kui ka rakendus on kõigile tasuta.

Nutikat linnumäärajat täiendatakse ja parandatakse pidevalt vastavalt kasutajate tagasisidele ja võimalustele. Tähelepanekud ja soovitused palume saata aadressil riho.kinks@eoy.ee.

Eesti Ornitoloogiaühing tänab abi eest Kristjan Adojaani, Elo Hermanni, Veljo Runnelit, Marko Petersoni ja teisi, kes määraja loomisele kaasa aitasid. Nutikat linnumäärajat toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus, eLooduse portaali valmimist finantseeriti programmi “Keskkonnahariduse arendamine” alusel Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest. Vaata lähemalt EOÜ kodulehelt www.eoy.ee.

Head Uudised GoodNews