1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. UUS ÜHENDAMET I Riigikogus pannakse hääletusele uue ühendameti loomine
UUS ÜHENDAMET I Riigikogus pannakse hääletusele uue ühendameti loomine

UUS ÜHENDAMET I Riigikogus pannakse hääletusele uue ühendameti loomine

Riigikogus läheb täna kolmandale lugemisele seaduseelnõu, mille tulemusel ühendatakse Keskkonnaamet ja Keskkonnainspektsioon.

Seaduseelnõu järgi kanduvad Keskkonnainspektsiooni praegused ülesanded, õigused ja kohustused üle uuele Keskkonnaametile. Ühendasutuse juriidiliseks asukohaks saab olema Pärnu ja säilib senine regionaalne kohalolek kõikides maakondades, nagu see on täna.

Riigikogu Keskkonnakomisjoni esimehe Erki Savisaare sõnul on ühendameti loomine üks osa riigireformi kavast ning eesmärk on muuta keskkonnavaldkonna teenused paremaks ja mõjusamaks. „Selle tulemusel vähendame bürokraatiat ja tõstame efektiivsust ning kokkuvõttes muudame keskkonnaasju ajava kodaniku suhtlemise riigiga oluliselt lihtsamaks, kiiremaks ja läbipaistvamaks,“ ütles Savisaar, lisades, et kahe ameti liitmise poolt on ka mõlema asutuse peadirektorid.

Savisaare sõnul mõjutab otsus positiivselt loodus- ja keskkonnavaldkonda ning lahendab mitmeid probleeme. „Kui hoovad on ühe ameti käes, on võimalik paremini korraldada nii lubade andmist kui ka järelevalvet. Esiteks suurendame seeläbi inimeste keskkonnateadlikust ning teiseks astume sammu edasi ka seaduskuulekuse kasvatamise osas. Eesmärk on kaitsta meie loodusväärtusi ning tõsta inimeste teadlikkust,“ ütles Savisaar.

Kahe ametiasutuse liitmisest tulenev kokkuhoid on suurusjärgus 200 000 eurot aastas, mis suunatakse puuduvate võimekuste arendamiseks ning ühtlustamiskulude katmiseks. Seadus on kavandatud jõustuma 2021. aasta 1. jaanuaril.

Head Uudised GoodNews