1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. VAATA GALERIID! Taimetoidumessil selgusid aastaauhindade võitjad!
VAATA GALERIID! Taimetoidumessil selgusid aastaauhindade võitjad!

VAATA GALERIID! Taimetoidumessil selgusid aastaauhindade võitjad!

Laupäeval korraldasid organisatsioonid Eesti Vegan Selts, MTÜ Loomus ja Loomade Nimel Tallinna Kultuurikatlas juba seitsmendat aastat järjest Baltimaade vanimat taimetoidumessi. Messil osales ligi sada ettevõtet, toimusid loengud ja vestlusringid, jagati aastaauhindu ning näidati filme. Taimetoidumessi peaesineja oli kuulus jõumees Patrik Baboumian, kes on tuntud kui maailma tugevaim vegan.

Tänavuse messi kõrghetkedeks kujunesid maailma tugevaima vegani etteaste ja Eesti Vegan Seltsi aastaauhindade jagamine. Esmakordselt tunnustati messil Eesti isikuid, ettevõtteid ja ühinguid, kes on edukalt panustanud veganluse levikusse.

Aastaauhindade rahva lemmikud selgitati välja avaliku hääletamise teel, millest võttis osa 1635 inimest.

Taimetoidumess

2017. aasta parimateks vegantoodeteks valiti Karu Talu šokolaadid ja Märss kotid, uueks tulijaks ajakiri “Vegan”, kõige silmapaistvamaks teoks organisatsioonide Loomus ja Loomade Nimel kampaaniad karusloomafarmide ja metsloomade tsirkustes kasutamise keelustamiseks. Vegansõbraliku toidukoha tiitli pälvis Vegan Restoran V.

Taimetoidumessi järelpeol Erinevate Tubade Klubis astus peaesinejana üles Mick Pedaja. Plaate keerutasid Liisi Voolaid, Andreas Kask, Kat Sun, Herbatek ja Ilmajaam.

Seitsmendat Taimetoidumessi külastas ligi 5000 inimest, messi korraldamisse panustasid 50 vabatahtlikku.

Taimetoidumessi peasponsor on kodumaine mahemahlade tootja HeyDay. Messi toetavad Kultuurikatel, ökoloogiliste puhastustoodete tootja Mulieres, Svenska Bioforce AB Eesti filiaal ning ökotoodete jae- ja hulgimüüja Biomarket.

VAATA GALERIID!
Fotod: Ester Sall

Head Uudised GoodNews