1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Vaata, kes on toidutööstuse „Südamega tegija“ finalistid!
Vaata, kes on toidutööstuse „Südamega tegija“ finalistid!

Vaata, kes on toidutööstuse „Südamega tegija“ finalistid!

Toiduliidu Südamega Tegija tiitli pälvis möödunud aastal Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi

Toiduliidu juhtkogu valis välja viis silmapaistvat töötajat, kes on pühendunult panustanud enamuse oma tööelust toidusektori arendamisse ning jätkavad kandideerimist tänavuse Eesti toidutööstuste „Südamega tegija“ tiitlile.

„Südamega tegija“ nominentideks valiti Kalevi tootmisseadme operaator-seadistaja Elvi Õismaa, Valio Eesti tehnoloog Anne Saarna, Salvesti peatehnoloog Marika Kramin, Premia Tallinna Külmhoone vahetuse juht Erika Tuulik ja Balbiino turundusdirektor Enel Kolk. Neist üks pälvib 12. oktoobril Eesti toidutööstuse „Südamega tegija“ tiitli.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on kõik viis nominenti pikaajaliselt panustanud ettevõtte arengusse ja paremasse käekäiku. „Nende kõigi näol on tegemist nii väärtuslike töötajatex , hinnatud kolleegide kui suurepäraste inimestega, kelle üle võib ettevõte uhke olla. Just nende pühendumus ja oluline panus aitavad tagada eestimaise toidu meie igapäevasel toidulaual,“ sõnas Potisepp.

Südamega tegija tiitli nominentidena jätkavad Kalevi tootmisseadme operaator-seadistaja Elvi Õismaa, kes liitus ettevõttega 1968. aastal ning kuulub Kalevi töötajate raudvara hulka.  Hinnatud töötegijana ja noorte kolleegide õpetajana seisab ta hea selle eest, et Kalevi kommid jõuaksid kvaliteetsena kõigi magusasõpradeni. Oma sõbraliku, rõõmsameelse ja abivalmi hoiakuga aitab Elvi luua igapäevast positiivset tööõhkkonda ning on eeskujuks kõigile kolleegidele.

Alates 1996. aastast Valio Eesti Laeva meiereis töötav tehnoloog Anne Saarna ülesandeks on Laeva tehase tehnoloogiliste protsesside arendamine ja kontroll. Oma tööga on ta andnud suure panuse Valio Eesti tootmisvõimsuste arendamisse, keskkonnakompleksloa saamisesse ning Anne käe all sai ettevõte esmakordselt sertifitseeritud ka keskkonnajuhtimissüsteemi ISO 14001 järgi. Kolleegide sõnul on Anne inimene, kes teeb alati rohkem, kui temalt oodatakse.

Salvesti peatehnoloog Marika Kramin töötab ettevõttes alates 1981. aastast ja vastutab täna uute tootmistehnoloogiate väljatöötamise, nende adapteerimise ja arendustegevuste koordineerimise eest. Sealhulgas on Marika ülesandeks kvaliteedijuhtimissüsteemi juurutamine ning rakendamine. Tema suurimaks väärtuseks on pika 36-aastase töökogemuse juures endiselt soov areneda ning tahe alati uute lahenduste ja tehnoloogiatega kaasa minna. Samuti teab Marika iga Salvesti toote saamis- ja elulugu.

Premia Tallinna Külmhoones 1977. aastal tööd alustanud Erika Tuulik juhib tehases kaheksatunniseid vahetusi, osaleb toodete arendusprotsessis ning viib giidina läbi ekskursioone jäätisetehases. Tema eriline panus seisneb muuhulgas selles, et just tema sahtlist tuli välja 1980. aasta olümpiaks loodud ja 2000ndatel taas müügile toodud legendaarse Regatt jäätise retsept. Kolleegide poolt peetakse Erikat jäätisevabriku tootmisüksuse hingeks ja kõigile hea tuju loojaks.

Balbiinos 2010. aastast turundusdirektorina töötav Enel Kolk tegeleb ettevõttes toodete igakülgse turundamise, tootearenduse ja avaliku mainekujundusega. Just Eneli käe all on mitmed Balbiino jäätisetooted pälvinud hinnatud auhindu ning ettevõttes sees on tema initsiatiivil algatatud erinevaid kolleegide tunnustamise ja märkamise aktsioone. Oma rõõmsameelse, avatud ja toetava hoiakuga on Enel sütitav ja inspireeriv juht nii oma meeskonnale kui väärtuslik kolleeg kõigile Balbiino kaastöötajatele.

„Südamega tegija“ nominentiga saab tutvuda peatselt Toiduliidu Facebooki lehel ning 2.-8. oktoobrini saab sealsamas oma lemmikule ka hääle anda. Seejärel asub nominente hindama taas Toiduliidu juhtkogu, kes valib välja toidutööstuse „Südamega tegija“ tiitli võitja. Võitja puhul hinnatakse lisaks töötaja staaži pikkusele ka seda, kuidas kandidaat on panustanud ettevõtte arengusse, töökeskkonda ja -kollektiivi, kuidas ta on nii enda oskusi arendanud kui ka nooremaid kolleege välja õpetanud.

Tänavu valitakse toiduainetööstuse „Südamega tegijat“ kolmandat aastat – möödunud aastal otsustati omistada see tiitel Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloogile Malle Mägile.

Head Uudised GoodNews