1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VAATA VEEBIÜLEKANNET! Arutamisele tulevad lastekaitseseaduse muudatusettepanekud
VAATA VEEBIÜLEKANNET! Arutamisele tulevad  lastekaitseseaduse muudatusettepanekud

VAATA VEEBIÜLEKANNET! Arutamisele tulevad lastekaitseseaduse muudatusettepanekud

Sotsiaalkomisjon arutab lastekaitseseaduse muudatusettepanekuidRiigikogu sotsiaalkomisjon arutab täna huvigruppidega lastekaitseseaduse eelnõu (677 SE) muudatusettepanekuid ja eelnõu mõjude analüüsi.

„Kehtiv lastekaitseseadus on nagu antiikvara, pärinedes 1992. aastast. See on liialt deklaratiivne ja sisult hakitud. Uus ja kauaoodatud lastekaitseseaduse eelnõu on rakenduslik ja püüdleb parema sidususe poole,“ ütles sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof.

Sotsiaalkomisjon tutvub Tartu Ülikooli sotsiaaluuringute keskuse RAKE läbiviidud lastekaitseseaduse eelnõu mõjude analüüsiga. Samuti arutab komisjon muudatusettepanekuid initsiatiivgrupilt Perekonna ja Laste Kaitseks, Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioonilt, Eesti Keskerakonna fraktsioonilt, Margus Tsahknalt, SA-lt Perekonna ja Traditsiooni kaitseks ning MTÜ-lt Ühendus Emade ja Laste Kaitseks.

Istungile on kutsutud sotsiaalministeeriumi, justiitsministeeriumi, õiguskantsleri kantselei ning laste ja nende vanemate huvisid esindavate organisatsioonide esindajad.

Sotsiaalkomisjoni avalik istung algab kell 11 Riigikogu konverentsisaalis, veebiülekannet saab jälgida SIIT!

Head Uudised GoodNews