1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. VAATA VIDEOT! Eesti Leivatööstus tutvustab TTV saates Suvemiks uut tootesarja Meie Eesti
VAATA VIDEOT! Eesti Leivatööstus tutvustab TTV saates Suvemiks uut tootesarja Meie Eesti

VAATA VIDEOT! Eesti Leivatööstus tutvustab TTV saates Suvemiks uut tootesarja Meie Eesti

Tea MeyEestlane on läbi aegade pidanud lugu maitsvast leivast ja saiast ning eelistanud ikka kodumaist. Eesti on küll pisike, aga rahva nõudmistest annab märku mitmekesine valik leiva- ja saialettidel. Ajad on muutunud ning enam ei ole nii, et kõikide toidulaudadelt saab toidu kõrvale hammustada väga kitsa valiku tooteid. Leivateost on saanud omamoodi kunst, paljudele koguni hobi, kuni selleni välja, et pakendid on kaunilt disainitud, mis tervikuna moodustavad ideaalse kingituse külakostiks ja muidugi soolaleivapeoks. Kindlasti ei kujutaks aga ette seda, et välismaiseid eestlasi külastama minnes kodumaine leib maha jääb.

Eesti Leivatööstus on välja toonud uue põneva, tervisliku ja muidugi väga maitsva tootesarja, millest räägib tootmisjuht Tea Mey.

Laual olevad leivad ja saiad ei ole valmistatud Eestimaa pealinnas Tallinnas, vaid on jõudnud siia hoopis Lõuna-Eestist, Tartust. Kui eriline on see kaasa võetud toodang?

See on uus tootesari Meie Eesti, millega üllatasime oma tarbijaid 20nda augusti eel. Kuna eestlasi ikka jagub ning kõikidel neil on erinevad maitsed, siis kuulub sortimenti kolm erinevat leiba, sai ja sepik. Lähtusime loomisel tervislikkusest. Need leivad omavad Tunnustatud Eesti Maitse kvaliteedimärgi alla käivat Pääsukese märki, mis annab tarbijale tõendust, et tooraine on kodumaise päritoluga. Kui rääkida sellest, mis neid üksteisest eristab, siis rukkileib sisaldab linnaseid, on hästi tume, kergelt magusa maitsega ja mitte väga hapu. Teraleivas on ohtralt päevalille-, seesami- ja linaseemneid. Peenleib on pisut magusam ning sisaldab nisujahu.

Kõik need tooted on väga nägusalt pakendatud. Kui ees ootab küllaminek kuhugi kaugemale, võin valida meelepärase toote ja rõõmustada sellega mõnd oma head välismaist tuttavat.

Jaa, kindlasti sobivad need kingikotti! Kuna eestlased on laiali kõikjal üle maailma, siis küsitakse tihti, et mis maitse või lõhn see on, mis meenutab lapsepõlve ja selleks on nende meelest just Eestimaine leib või sai.

Pagar peab tegelikult ju selle leiva ja saia sisse panema päris palju oma hinge. On see nii?

Soojust jah. Need on südamega tehtud tooted.

Kas selline nägus pakend muudab ka toote pisut kallimaks võrreldes tavalise leiva-saiaga?

Jah, natuke on hinnaklass kõrgem, aga need tooted omavad ka lisandväärtust. Näiteks sepiku puhul jätsin enne mainimata, et sellesse on lisatud tervislikke kanepiseemneid. Sai on näiteks rikastatud nisuiduga, mis on rikkalik taimse valgu allikas ning rikas ühtlasi ka bioaktiivsete ainete poolest.

Kas tooraine on üdini Eestimaine ja siin ei ole kasutatud näiteks ei Ukraina ega Poola nisu või rukist?

Jah, põhitooraine on alati kodumaine. Küll aga tulevad seesami- ja mõned muud seemned mujalt. Neid me Eestis kasvatada ei suuda.

Mis teeb selle toodangu kokkuvõttes eriliseks ja mis eristab seda teistest poelettidel pakutavatest tootesarjadest?

Omavad lisandväärtust nagu ka eelnevalt mainisin ja et eestlane eelistab näiteks lavaššile või teiste rahvaste rahvuslikele leibadele kodumaist, on just see, millest saavad meie põllumehed ka jõudu ja jaksu. Nende tulevikuplaane toidab ju teadmine, et nad kasvatavad vilja ja see on vajalik.

Igal tootel on tavaliselt testimise aeg, kui see läbib komisjoni. Kuidas on lood selle sarjaga?

Esmalt maitseb tooteid meie oma majarahvas. Samuti oleme läbi viinud degusteerimisi ning saanud seeläbi tagasisidet, mille kaudu oleme veel omakorda lõppmaitse paika saanud.

Millal hakkasid mõtted selle tootesarja suunas liikuma? Alati eelneb pikem ettevalmistusperiood.

Mõte tuua turule sari Meie Eesti tekkis veebruaris.

Kes on selle ilusa pakendi kujundanud?

Selle taga on Tartu oma disainibüroo. Üdini Lõuna-Eestist pärit.

Mille poolest on sepik saiast tervislikum?

Sepiku muudavad tervislikumaks rukkikroovjahu ning tatrajahu. Siin on tatrajahusepik. Soovitan soojalt proovida, väga maitsev!

Kes väga pingsalt jälgivad pakenditelt E-aineid ning koostist, ei pea pettuma, kuna kõik on naturaalne.

On ilma säilitusaineteta, naturaalse juuretise baasil ja vanaemadeaegset tehnoloogiat järgides toodetud.

Nagu ma aru saan, siis kogu kõnesolev sari on saadaval edulisemates kauplustes. Kas tulemas on ka reklaamikampaania, et avalikkus sarjast rohkem kuuleks?

Jah, kõik käib samaaegselt käsikäes. Tooted on saadaval üle Eesti Selveris, ETK-kauplustes ja Rimis.

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews